Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Brutálny prepad! Zločinci roky utekali pred spravodlivosťou
Zdielať na

Brutálny prepad! Zločinci roky utekali pred spravodlivosťou

Pána Jozefa zo Skačian pri Partizánskom pred ôsmimi rokmi brutálne prepadli dvaja maskovaní muži. Žiadali od neho peniaze. Dôchodca kričal, že žiadne nemá. Páchatelia ho topili vo vani dovtedy, kým im neprezradil, kde ich má ukryté. Zločinci utekali pred spravodlivosťou osem rokov.

Kriminalistom z Partizánskeho sa podaril husársky kúsok. Objasnili osem rokov starú lúpež.

Maskovaní zlodeji

Obeťou dvoch maskovaných páchateľov sa stal pán Jozef. Toho si po zotmení počkali na dvore. "Chytili ma obidvaja, som sa bránil, dotiahli ma na chodbu", priblížil prepadnutý muž.

Maskovaní boli kuklami a po celý čas kričali, aby im dal všetky peniaze, čo má. Následne ho začali biť v kuchyni. "Poškodeného napadli tak, že ho päsťami bili po hlave a tele," uviedla trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Mučenie alebo peniaze

Keď im ani po brutálnej bitke neprezradil, kde nájdu peniaze, rozhodli sa ho mučiť. Do vane v kúpeľni napustili vodu a začali ho topiť. "Hlavu mi ponorili do vody, dosť dobrú chvíľku, a potom ma vytiahli zase, lebo som sa dusil," spomína pán Jozef.

Pán Jozef im stále tvrdil, že má peniaze v banke. Páchatelia ale v mučení pokračovali. Nakoniec im to, kde peniaze nájdu, prezradil. Lupiči sa ich rozbehli hľadať. Pán Jozef zatiaľ ušiel z domu. "Následne mu zo spálne odcuzdili finančnú hotovosť vo výške 1659 eur," poukázala Antalová.

Útočníka nakoniec chytili

Od lúpeže uplynulo osem rokov. Páchateľom sa ani nesnívalo, že ich policajti nájdu. Kriminalisti z Partizánskeho ale na nich nezabudli. Našli ich aj po dlhých rokoch. Jeden z nich skončil v putách. "Policajná vyšetrovateľka obvinila zo zločinu lúpeže a z prečinu porušovania domovej slobody 43-ročného muža z Partizánskeho," ozrejmila Antalová.

K činu sa priznal. Tvrdí, že lúpil sám. Druhý páchateľ prehlásil, že v dome nikdy nebol. V prípade dokázania viny im hrozí osem rokov za mrežami.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Policajné auto_zaparkované_prepad_policajti_ilustračné

TV JOJ/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy