Skoro jasno
10°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Polícia prekazila ozbrojenú lúpež, zachránila milión eur
Zdielať na

Polícia prekazila ozbrojenú lúpež, zachránila milión eur

Na viacerých miestach v okolí Nového Mesta nad Váhom zasahovali v stredu kukláči. Podľa všetkého išlo o vopred pripravenú tajnú akciu. Počas nej sa podarilo zadržať viacerých mužov, ktorí sa podľa neoficiálnych informácií pripravovali vykonať závažný ozbrojený zločin.

Zmarili prepad

Policajti z úradu boja proti organizovanej kriminalite začali ráno prenasledovať terénny Range Rover s nitrianskym evidenčným číslom. V ňom sediaca podozrivá posádka unikala. Na výjazde zo Starej Turej sa však vodič dostal do kolízie s nákladným autom, a to kukláči využili.

Vyšetrovateľ zaistil na mieste niekoľko krátkych guľových zbraní a dokonca samopal s plným zásobníkom. Všetko nasvedčuje tomu, že sa prezidiálnym zložkám podarilo zmariť pripravovaný ozbrojený prepad a zadržať niekoľkých nebezpečných páchateľov.

Hrozí im až doživotie

V súvislosti s týmto prípadom zasahovali kukláči i v obci Bzince pod Javorinou. Centrom ich záujmu bolo Mitshubshi Pajero s bratislavským evidenčným číslom. Podľa neoficiálnych informácii ho mali zadržaní muži použiť pri úteku po údajnom pripravovanom prepade. "Na základe operatívnych informácií polície sa zadržané osoby pripravovali na prepad pancierového vozidla prevážajúceho viac ako milión eur. Celú akciu mali podrobne naplánovanú," informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Oficiálne informácie o zadržaných páchateľoch a o dôvode ich zatknutia sme na ministerstve vnútra zháňali márne. "Z obzvlášť závažného zločinu lúpeže v štádiu prípravy čelia obvineniu 28-ročný Ondrej V. z Trenčína, 40-ročný Peter L. a 49-ročný Dušan H. z Bratislavy. Hrozí im trest odňatia slobody na 15 až 25 rokov alebo trest odňatia slobody na doživotie," dodala Baloghová.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy