Oblačno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Dve lúpeže bánk behom hodiny. Páchatelia si odniesol 17 tisíc eur
Zdielať na

Dve lúpeže bánk behom hodiny. Páchatelia si odniesol 17 tisíc eur

V Bratislave bolo v utorok popoludní rušno. Behom hodiny zatiaľ neznámi páchatelia prepadli dve banky. Z jednej z nich, na Kaštieľskej ulici, ukradol neznámy muž 13 000 eur.

Z Tatrabanky zobral 6 000 €

V utorok, krátko pred 13.45 hod., vošiel do priestorov pobočky banky neznámy ozbrojený páchateľ, ktorý pod hrozbou použitia zbrane žiadal od pracovníčky finančnú hotovosť. Pracovníčka pobočky banky mu v obave o svoj život a zdravie vydala finančnú hotovosť cca. 6.000,-€.

Páchateľ mal následne unikať smerom po Mierovej ulici v Bratislave. Počas lúpeže k zraneniu osôb nedošlo. V tomto prípade malo ísť o muža, vysokého približne 170 cm, vo veku približne 20 - 30 rokov. V čase lúpeže mal na hlave čiernu šiltovku a oblečené mal tmavé nohavice. V rukách držal čiernu igelitovú tašku a krátku guľovú zbraň.

Ukradol 2 500 eur

Približne o hodinu neskôr bola prepadnutá banka aj na Trenčianskej ulici v Bratislave. Krátko pred 14:45 vošiel do priestorov banky neznámy muž, ktorý pod psychickým nátlakom žiadal od pracovníčky finančnú hotovosť.

Podľa hovorkyne Unicredit, Zuzany Ďuďákovej, po vpadnutí páchateľa do priestorov banky, "bolo spustené poplašné zariadenie a na miesto ihneď prišla zásahová jednotka. Momentálne sa prepočítava ukradnutá suma, podľa predbežných informácií by to nemalo byť viac ako 2500 eur. "

Podľa polície mal banku prepadnúť muž vo veku 25 - 30 rokov. V čase lúpeže si maskoval tvár šatkou, čiernymi slnečnými okuliarmi a na hlave mal oranžový klobúk.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Polícia SR

Súvisiace články

Najčítanejšie správy