Jasno
11°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Lupiča (22) viedli na výsluch. Neskončil v cele, ale v opatere lekárov
Zdielať na

Lupiča (22) viedli na výsluch. Neskončil v cele, ale v opatere lekárov

22 / ročný mladík, ktorý má v priebehu jedného mesiaca na svedomí dve prepadnuté banky a s komplicom vytiahol zbraň aj na ženu v Banskej Bystrici, mal stráviť noc v policajnej cele, no nakoniec skončil pod dozorom lekárov.

Mladého Hriňovčana predviedli muži zákona do budovy banskobystrického policajného riaditeľstva. Vyšetrovatelia ho tu potrebovali vypočuť vypočuť k ďalším lúpežiam. Skôr než stihol bankový lupič vyšetrovateľom čokoľvek povedať, museli volať záchranku. "Počas vyšetrovacích úkonov skolaboval a bola mu privolaná rýchla zdravotnícka pomoc," informuje hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Jana Vrbická.

Údajne je epileptik

Záchranka ho tak previezla do Rooseveltovej nemocnice. Podľa našich informácií ho museli hospitalizovať na neurologickom oddelení. Tomáš je údajne epileptik a tak nie je vylúčené ani to, že ho záchvat prekvapil s putami na rukách. V nemocnici je však nielen pod dozorom lekárov, strážia ho aj policajti. Hovorkyňa Jana Vrbická: "V nemocnici ho už počas dnešného dňa vypočuli."

Vyšetrovateľ žiada väzbu

Vyšetrovateľ preňho žiada väzbu, spis smeruje na prokuratúru a sudca by mal v najbližších dňoch rozhodnúť. Ak však už 6-krát trestaný bankový lupič nevoľnosť simuloval, väzbe sa nevyhne. Vysvetľuje advokátka Ivana Švarcová: "Je možné, aby súd vykonal výsluch takejto osoby priamo v zdravotníckom zariadení a za prítomnosti všetkých procesných strán rozhodol o väzbe."

Mladému Hriňovčanovi hrozí až 12-ročné väzenie. V prípade, že by bol jeho zdravotný stav naozaj vážnejší, liečiť ho môžu aj v nemocnici pre obvinených a odsúdených v Trenčíne.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súd_Banská_Bystrica

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy