Skoro jasno
22°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Zbil ma policajt, tvrdí Milan z Medzilaboriec
Zdielať na

Zbil ma policajt, tvrdí Milan z Medzilaboriec

Týmito slovami sa začal telefonát mladíka, ktorý nám zavolal do redakcie. Keď sme sa za ním vybrali, nenašli sme ho doma, ale na chirurgickom oddelení v Humennom. Polícia potvrdila, že v jeho prípade boli naozaj použité donucovacie prostriedky.

Zbil vraj nesprávneho

Mladí ľudia sa vraj zabávali pred hotelom. Boli medzi nimi aj dvaja muzikanti, ktorí hrali na hudobných nástrojoch. Ich hlasné spievanie však prerušil príchod policajnej hliadky.

"Povedali, že je to rušenie nočného pokoja. Všetci sme policajtov poslúchli," potvrdil Milan. Muzikanti nástroje síce odložili, no niekto z partie vraj začal na policajta pokrikovať. Milan si to zrejme odniesol namiesto neho. "Policajt si myslel, že som to bol ja, a preto mi strelil po papuli," vraví ďalej Milan.

Fackou sa to neskončilo

Mladík tvrdí, že facka od policajta bola iba začiatkom. "Odviezli ma na policajnú stanicu. Dal mi jednu facku, druhú facku, bomba, spadol som. Kopol do mňa trikrát - raz do hlavy, dvakrát do nôh," vysvetlil.

"Voči 24-ročnému mužovi policajti použili donucovacie prostriedky, nakoľko pri prevedení na policajné oddelenie kládol aktívny odpor," povedal prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Milan ale tento zásah vidí úplne inak. Útok policajta chce dať preveriť kompetentným orgánom. Mladík bol hospitalizovaný na chirurgickom oddelení v Humennom. Po príchode domov zvažuje podať na policajta trestné oznámenie.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ/ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy