Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Koordinačná porada o nástupe omikronu. Všetci účastníci sa museli otestovať, väčšina sa pripojila online
Zdielať na

Koordinačná porada o nástupe omikronu. Všetci účastníci sa museli otestovať, väčšina sa pripojila online

BRATISLAVA / K aktuálnej epidemickej situácii na Slovensku mal popoludní zasadnúť ústredný krízový štáb. Nakoniec krátko po začiatku oznámili, že ide len o koordinačnú poradu. Do vládnej budovy na Bôriku prišlo osobne len pár členov, drvivá väčšina sa pripojila online.

Rokovanie zvolal minister Mikulec na podnet ministra Lengvarského. Témou bola nastupujúca vlna omikronu a možný výpadok služieb. Riešili aj momentálnu prognózu. "Omikron bude krátky, prudký a zasiahne veľa sektorov. Z hľadiska zdravotníctva čakáme veľký nápor," povedal minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. 

Jednotlivé rezorty dostali úlohy a už najbližšie bude Vladimír Lengvarský informovať o detailoch, ktorými sa budú musieť zaoberať aj zamestnávatelia. Nepôjde o sprísnenie opatrení. "Maximálne možné testovanie, práca z domu, obmedzenie kontaktov a očkovanie," uviedol Lengvarský. 

Zároveň minister vyzval ľudí, aby dodržiavali opatrenia a izoláciu, aj napriek tomu, že bola skrátená. "Človek po piatich dňoch nemusí byť infekčný. Stále ale vyzývam ľudí, aby používali respirátor, vyhýbali sa kontaktom a dodržiavali opatrenia," povedal Lengvarský. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy