Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Policajti upozorňujú na nechutný hoax: Toto je najodpudivejší prípad od vypuknutia pandémie
Zdielať na

Policajti upozorňujú na nechutný hoax: Toto je najodpudivejší prípad od vypuknutia pandémie

BRATISLAVA / Polícia upozorňuje na šíriace sa video, v ktorom muž hospitalizovaný v nemocnici s pozitívnym testom na ochorenie Covid19 a zápalom pľúc zavádza verejnosť. Tvrdí totiž, že leží na Covid oddelení na Kramároch, ktoré je podľa záberov na videu prázdne. Polícia na video, ktoré už používateľ zo svojho profilu odstránil, ale ďalej sa šíri, upozorňuje na svojom profile Hoaxy a podvody – Polícia SR na sociálnej sieti.

Polícia SR upozorňuje na ďalšie podvodné informácie, ktoré rozširuje istý muž na sociálnej sieti Facebook. Situáciu policajti vyhodnotili ako najodpudivejší prípad, ktorý sa od vypuknutia pandémie koronavírusu na Slovensku stal. "Toto je pravdepodobne najodpudivejší prípad, ktorý sa od vypuknutia pandémie koronavírusu na Slovensku stal," zhodnotili policajti príspevok muža pozitívneho na Covid-19, ktorý má šíriť video plné lží a dezinformácií.


"Muž vo videu hovorí, že má Covid-19, zápal pľúc a tvrdí tiež, že leží Covidovom centre na Kramároch, ktoré je podľa jeho záberov prázdne, k čomu dodá - takto sa vytvárajú covidové štatistiky. Podľa vlastného vyjadrenia bol autor tohto videa "nútený" ho vymazať," napísali policajti na sociálnej sieti. Video sa ale šíri aj naďalej.

Na video už reagovala aj samotná nemocnica na Kramároch, ktorú polícia oslovila. Zistila, že muž sa v čase nakrúcania videa nenachádzal na Covid oddelení, ale v izolačných priestoroch Centrálneho prijímacieho oddelenia. Momentálne sa už nachádza na Covid oddelení, kde je 55 pacientov, z ktorých je 80 percent nezaočkovaných. "Osoba vo videu sa nachádza v priestoroch Centrálneho prijímacieho oddelenia v Nemocnici akad. L.Dérera na Kramároch, ktoré slúžia ako izolačné priestory pre pacienta u ktorého je diagnostikované ochorenie Covid-19. Táto osoba sa nenachádza na COVID oddelení ako vo videu tvrdí, ale v izolačných priestoroch Centrálneho prijímacieho oddelenia. Takýto pacient, ktorý má klinické príznaky ochorenia a tiež pozitívny test je v izolačných priestoroch Centrálneho prijímacieho oddelenia uložený do doby jeho prevozu na Covid oddelenie, ktoré sa nachádza v rámci danej nemocnice," uvádza sa v stanovisku bratislavskej nemocnice.

Univerzitnú nemocnicu v Bratislave mrzí podobné zľahčovanie situácie a zavádzanie verejnosti o tom, že nemocnice sú prázdne. Podobné vyjadrenia podľa nej absolútne neopisujú reálnu situáciu v nemocnici.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy