Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Koalícia sa dohodla: Nezaočkovaní ani pendleri za testy platiť nebudú
Zdielať na

Koalícia sa dohodla: Nezaočkovaní ani pendleri za testy platiť nebudú

Zdroj: fotosita

BRATISLAVA / Strana OĽaNO so stranou Sme rodina dosiahli dohodu pri zákone o zvýhodnení zaočkovaných ľudí. Nezaočkovaní ani pendleri za testy platiť nebudú. Na spoločnom tlačovom brífingu to oznámil predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO). Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina) doplnil, že hnutiu Sme rodina sa podarilo presadiť ich požiadavky. Poslanci ĽSNS prerušili tlačovú konferenciu koalície s tvrdením, že oklamali ľudí.

"Dosiahli sme dobrú dohodu, som rád, že sa to podarilo," povedal na úvod tlačového brífingu predseda vlády Eduard Heger. 

Zaočkovaní aj nezaočkovaní budú mať rovnaké práva

"Zabránili sme rozdeľovaniu ľudí na dve kategórie a to na zaočkovaných a nezaočkovaných. Zaočkovaní aj nezaočkovaní budú mať rovnaké práva. Nezaočkovaní v prípade zhoršenia epidemickej situácie nebudú platiť za testy," uviedol to minister práce Milan Krajniak. 

Pri chodení do práce, návšteve škôl a do obchodu sa nebudú platiť žiadne poplatky

"Tieto testy budú nosové, každý si ich vie urobiť sám," hovorí Krajniak. 

Pendleri nebudú platiť za testy

Budú sa testovať bezplatne pri vstupe na Slovensko. 

"Dnešným dňom sa nič nemení. Jediné, čo sa zmení je, že pendleri budú mať zadarmo testy," hovorí Krajniak. "Pendleri budú mať k dispozícií MOM-ky priamo na hraniciach," uviedol to predseda poslaneckého klubu OĽaNO Šípoš. Antigénové testy budú mať minimálnu platnosť 48 hodín. V prípade, že sa epidemická situácia zhorší, zamestnanci nebudú musieť chodiť niekam na testy, ale otestujú sa sami bezplatne u svojho zamestnávateľa.

Poslanci ĽSNS prerušili tlačový brífing s tvrdením, že strana Sme rodina oklamala ľudí 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy