Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Ďalšie veľké protesty pendlerov na hraniciach: Podporiť ich prišli aj predstavitelia Hlasu, či ĽSNS
Zdielať na

Ďalšie veľké protesty pendlerov na hraniciach: Podporiť ich prišli aj predstavitelia Hlasu, či ĽSNS

BRATISLAVA / V stredu po 17-tej hodine sa začal ďalší z protestov pendlerov. Ľudia, ktorí žijú, alebo pracujú v susedných krajinách odmietajú aktuálne platné opatrenia na hraniciach. Nezaočkovaní pendleri sa totiž raz týždenne musia testovať PCR testami na vlastné náklady, čo považujú za likvidačné. Pendleri sa tak opäť pokúsili blokovať hranice. Na viacerých miestach ich podporili aj zástupcovia opozičných strán.

Nespokojní pendleri v stredu na protest proti podmienkam umožňujúcim vstup do Slovenska zablokovali niektoré hraničné priechody. O blokovaní priechodu Svrčinovec s Českou republikou napríklad na sociálnej sieti informovala strana Kotlebovci - ĽS NS, ktorá s protestami sympatizuje. Podporuje ich tiež opozičná stana Hlas - SD. Blokovaný je tiež napríklad priechod s Maďarskom Čuňovo - Rajka.

Na hraničnom priechode medzi Slovenskom a Maďarskom v Rajke protestuje od 17:30 približne 50 protestujúcich. K protestujúcim sa postupne pridali aj zástupcovia strany Hlas – SD Richard Raši, Erik Tomáš a Matúš Šutaj Eštok. Odídenci zo strany ĽS NS združení v hnutí Republika informovali, že okrem Rajky sa protestuje aj na priechodoch Berg, Milhosť a na ďalších.

Bratislavská polícia potvrdila, že hraničný priechod Čunovo - Rajka blokuje ohlásený protest. „V súvislosti s prebiehajúcim protestom na hraničnom priechode Čunovo - Rajka sa na slovenskej strane tvoria rozsiahle kolóny. Z uvedeného dôvodu vyzývame vodičov, ak je to možné, aby sa tomuto úseku úplne vyhli, prípadne na prejazd použili hraničný priechod Medveďov," povedala bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková.

Takisto žilinská polícia na sociálnej sieti napísala, že pred hraničným priechodom Svrčinovec evidujú občanov, ktorí zablokovali cestu k hraničnému priechodu. „Snažíme sa cestujúcich vybavovať bez komplikácií," uviedla polícia.

Pendleri v stredu na 17-tu hodinu avizovali blokádu vybraných hraničných priechodov s Českom, Rakúskom a Maďarskom. Nepáčia sa im totiž nové podmienky pre vstup do Slovenska. Od pondelka 19. júla totiž platí, že nezaočkovaní pendleri sa pri vstupe do Slovenska musia preukázať negatívnym výsledkom RT-PCR testu nie starším ako sedem dní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy