Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Silná búrka zničila stany, v ktorých táborili deti. Do pár minút pomáhala malým skautom skoro celá obec
Zdielať na

Silná búrka zničila stany, v ktorých táborili deti. Do pár minút pomáhala malým skautom skoro celá obec

DUBOVÉ / Približne 30 detí evakuovali v utorok večer v obci Dubové v Turci zo skautského tábora. Obcou sa prehnala silná búrka, stany vytopilo a organizátori poprosili o pomoc starostu. Rozbehla sa záchranná akcia, ktorá prekvapila a dojala. Na nohách bola v noci takmer celá obec.

Deti boli práve mimo táboriska, keď sa vrátili k svojim stanom začala búrka. "Sa spustil lejak, že boli všade mláky začali padať krúpy," povedal vedúci tábora Peter Dudák.
 
Stany premokli, malí skauti v nich zostať nemohli. S evakuáciou pomohol starosta a následne celá dedina. "Ja som dal oznam mimoriadny do rozhlasu že potrebujeme deky ľudia sa zomkli za 3 minúty tu ľudia boli a mali sme plnú sálu. Som vravel mojej zástupkyni nech donesie zošit že budeme spisovať kto čo doniesol, ale to sa nestíhalo ľudia boli skvelí," uviedol starosta obce Dubové Milan Lettrich.

Zmobilizovala sa celá dedina, ženy pre deti chystali teplú večeru. "Dali sme im džem nutelu jedli ešte im robíme chlebík vo vajíčku," opísala miestna obyvateľka. "Strašne veľa ľudí prišlo pomôcť. Dievčatá - vedúce, začali plakať od dojatia," vyhlásil vedúci tábora.

Sála kuktúrneho domu sa razom zmenila na veľkú spálňu, deti tak mali o jeden neplánový zážitok viac. Malá dedinka v Turci urobila veľké gesto, počasie sa dnes umúdrilo a skautské vĺčatá a včielky sa tak mohli vrátiť do svojich típi a k svojmu programu, ten im končí až v sobotu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy