Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Organizátori športových podujatí chcú viac divákov: Trpia všetky kluby na Slovensku, odkazujú
Zdielať na

Organizátori športových podujatí chcú viac divákov: Trpia všetky kluby na Slovensku, odkazujú

BRATISLAVA / Na hraniciach platia od pondelka nové pravidlá. Hygienici reagovali na výhrady Ústavného súdu a v praxi to znamená najmä sprísnenie podmienok pre prvo-zaočkovaných. Na nich sa hľadí ako na neočkovaných. Vo všeobecnosti však stále platí snaha ministra zdravotníctva podporiť vakcináciu výhodami pre očkovaných.

Minister zdravotníctva sa nevzdáva svojho návrhu, na to, aby zaočkovaní pocítili aj výhody napríklad na to, aby mohli neobmedzene navštíviť športový zápas.

"Zvažujeme, že by sme dali výhodu zaočkovaným ľuďom, to znamená, že aby mohli chodiť na hromadné akcie bez testov a napríklad limitu počtu ľudí , ktorí tam majú byť," uviedla hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová. 


Parlament by sa návhrom mal zaoberať v piatok. Športové kluby čakajú na rozhodnutie, keďže príjmy zo vstupného tvoria významnú časť ich zdrojov. "Povolených tisíc fanúšikov pre nás znamená využitú kapacitu 4 a pol percenta. Trpia všetky kluby na Slovensku," povedal marketingový riaditeľ ŠK Slovan Bratislava Tomáš Straka.

"Novú hokejovú sezónu si žiaden hokejový klub predstaviť bez divákov. Dôležitou súčasťou akýchkoľvek opatrení bude neobmedzený prístup divákov, ktorí absolvovali vakcináciu," skonštatoval predseda predstavenstva HK Dukla Trenčín Miloš Radosa.


"Akúkoľvek možnosť zvýšeného počtu divákov by sme privítali," dodal prezident Slovenského zväzu florbalu Martin Kopejtko.


Hranicu tisíc návštevníkov v exteriéri musel dodržať aj náš najväčší hudobný festival. Nezaočkovaní podstupovali testy a organizátor si vie predstaviť aj navýšenie kapacity.

"Verím v to, že už budúce leto bude bez odmedzení, to sme síce hovorili aj v 2020, ale dnes už máme očkovanie," povedal organizátor festivalu Pohoda Michal Kaščák.

Výhody pre očkovaných by sa nemali týkať len hromadných podujatí, ale aj napríklad návštev prevádzok počas očakávanej tretej vlny pandémie. Na detaily si budeme musieť počkať. "Bude to záležať od epidemiologickej siotuácie, vždy too predukujeme podľa prognóz na blízke obdobie," uzavrela hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Eliášová.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy