Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V Palárikove horelo v hale a jej okolí. Protizákonne likvidovali prázdne obaly od tonerov
Zdielať na

V Palárikove horelo v hale a jej okolí. Protizákonne likvidovali prázdne obaly od tonerov

NOVÉ ZÁMKY / V obci Palárikovo v utorok, 20. júla, v podvečerných hodinách horelo v areáli firmy, ktorá likvidovala odpad, najmä obaly od tonerov. Hasiči museli vodu zabezpečovať kyvadlovou dopravou, keďže hydranty nefungovali. Ovzdušie celé hodiny zamoroval čierny hustý dym do vzdialenosti desiatok kilometrov. Navyše vo firme horel plast, na ktorého spracovanie nemali povolenie.

Hasičom sa požiar skladovej haly v obci Palárikovo podarilo dnes krátko po siedmej hodine ráno úplne zlikvidovať. Na mieste udalosti zasahovalo celkom 107 profesionálnych a dobrovoľných hasičov s 30 kusmi techniky.

Obec vlani vydala povolenie na drvenie pneumatík minulý rok v júni. Povolenie na likvidáciu obalov na tonery však nedostali. Aj napriek tomu protizákonne tony obalov likvidovali. "Povolenie na skládkovanie bagov, v ktorých sú uskladnené tonery, nedostali, ani do nás od obce ani od ŽP a tieto tonery sa chytili," konštatovala informáciu o povolení starostka Ľubica Karasová.

V podvečerných hodinách sa  zo zatiaľ nezistených príčin vznietila hala. Od neho sa chytilo aj strnisko na susediacom poli. Hasičom sa podarilo oheň uhasiť až nad ránom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy