Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Termín na druhú dávku vakcíny nedostali všetci učitelia
Zdielať na

Termín na druhú dávku vakcíny nedostali všetci učitelia

BRATISLAVA / V piatich okresoch sa môžu od pondelka, 26. apríla vrátiť do lavíc všetci žiaci základných a stredných škôl. V tých bordových si budú musieť ešte nejaký ten čas počkať. Minister školstva Grohling dnes v Starej Ľubovni prezradil, aké prekvapenie chystá. Ide o projekt, ktorý pomôže skrášliť školské prostredie.

Minister strávil celý piatok v staroľubovnianskom okrese, bol sa pozrieť v troch mestských školách a nezabudol ani na Lomničku. 

Minister na svoje pracovnej ceste predstavil projekt, ktorý chystá. Chce aby budovy škôl nevyzerali pekne iba zvonku. "Mali by opravovať aj vo vnútri, aby sa riešilo aj to ako uložíme lavice, ako sa opravia triedy," povedal minister Gröhling. Minister sa s pedagógmi rozprával na rôzne témy, okrem iného aj o očkovaní.

Termín na druhú dávku vakcíny nedostali všetci učitelia

No nie všade dostali učitelia termín na preočkovanie. Nemá ho ani pedagogička z Banskej Bystrice. Na prvú vakcínu sa zaregistrovala cez portál ministerstva školstva, dostala ju 15. februára. "Keďže je už piatok a ja som včera nemala ešte žiaden termín, telefonovala som na call centrum, kde som zistila informáciu, že nielen že nemám termín, ale nie som ani zaevidovaná v žiadosti o druhú dávku," uviedla učiteľka Jana Tureková. Minister ostal prekvapený z takejto informácie. "Toto počujem prvýkrát, že by učitelia nedostali termíny. Keď sme komunikovali s ministerstvom zdravotníctva povedali, že termíny odchádzajú. Overovali sme to a naozaj odišli," vyjadril sa k situácii minister školstva. "Jediná informácia, čo ešte mám, keď som sa pýtala v call centre , že vraj sme vypadli zo systému a nie som sama a vytvára sa už zoznam ľudí, ktorí vypadli zo systému a budú nám znova musieť dávať nové termíny," doplnila učiteľka Tureková. "Ja by som bol rád keby kontaktovali ministerstvo zdravotníctva, aby vyriešili celú túto situáciu, my tam budeme súčinní a budeme sa pýtať," uviedol minister školstva. 

V Starej Ľubovni sa nevrátia všetky deti do lavíc

Okres Stará Ľubovňa má od pondelka bordovú farbu, to znamená, že do lavíc sa nevrátia všetky deti. "Aj my by sme už chceli byť červený okres, a to najmä preto, aby sme mali všetkých žiakov v škole, a aby sme sa tešili aj na ostatné deti," prezradila riaditeľka školy v Starej Ľubovni, Alžbeta Chamillová. 

V Nových Zámkoch s plným počtom detí v škole

Od pondelka budú mať na základnej škole na Nábrežnej ulici nielen plný počet žiakov, ale aj pôvodnú dĺžku vyučovacích hodín. "Budem tu mať všetky moje deti, sú veľmi zmenené, vyrastené a všetci sa veľmi tešia do školy a ja na nich," konštatovala učiteľka Ľudmila Predná. Zo 600 žiakov školy dnes chýbalo v laviciach už len 250 piatakov až siedmakov. Kým tento týždeň majú v škole ešte 35 minútové hodiny, od budúceho týždňa to už bude plných 45 minút. "Ony sú v tej kategórii, ešte vekovej, že sa do tej školy tešia väčšinou," povedal riaditeľ školy na Nábrežnej, Róbert Rudinský. Školské krúžky zatiaľ fungovať nebudú. "Už teraz sú tie lavice vydezinfikované, triedy budeme riešiť aj čistiť ozónom, " opísal opatrenia riaditeľ Rudinský. "Nie je možné, aby sme už dlhšie nechali deti doma, sú tu iné pandémie v rámci sociálnych vzťahov, v rámci návykovosti," vyjadril sa minister školstva Branislav Gröhling. 


Súvisiace články

Najčítanejšie správy