Polojasno
19°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Útočník bodol policajtku na stanici. Prípadom sa zaoberajú aj ako možným teroristickým činom
Zdielať na

Útočník bodol policajtku na stanici. Prípadom sa zaoberajú aj ako možným teroristickým činom

Archívna reportáž: Bodnutie na Slovensku

PARÍŽ / Útočník prišiel na policajnú stanicu s nožom a bodol policajtku. Administratívna pracovníčka zraneniu podľahla. Páchateľa na mieste činu zastrelili.

V meste Rambouillet štyridsaťosemročnú policajtku, ktorá na stanici pracovala ako administratívna pracovníčka, bodol útočník nožom po tom ako sa vrátila z prestávky. Identita páchateľa, ktorého na mieste zastrelili, nie je známa. Polícia nepozná ani motív pre agentúru AP to potvrdil hovorca francúzskej polície. Žena, ktorá je obeťou útoku, bola na policajnej stanici zamestnaná ako administratívna pracovníčka.

Tridsaťšesťročný útočník, ktorý pred niekoľkými rokmi prišiel do Francúzska z Tuniska, bol zastrelený a neskôr zomrel v nemocnici. Protiteroristickí prokurátori prevzali prípad a útok je braný ako možný teroristický útok. Bodnutie sa stalo v bezpečnostnom vchode do policajne stanice v piatok popoludní. Podľa svedkov sa útočník prechádzal okolo a pozeral do telefónu. Vo chvíli, keď sa pracovníčka vrátila z prestávky využil svoju šancu vojsť dovnútra.

Predseda vlády Jean Castex a minister vnútra Gérald Darmanin išli priamo na miesto udalosti. "Republika stratila jedného zo svojich každodenných hrdinov v barbarskom čine neobmedzenej zbabelosti,“ tweetoval pán Castex.

Polícia apelovala na verejnosť, aby fámy nezdieľala. Úradníci uviedli, že muž bol pre spravodajskú službu neznámy. Útok oživil spomienky na predchádzajúce útoky v oblasti Yvelines. Pred piatimi rokmi boli dvaja policajti smrteľne bodnutí v ich dome v Conflans Saint-Honorine severozápadne od Paríža. Útok v parížskom policajnom riaditeľstve z roku 2019 spôsobil smrť troch dôstojníkov. Útočníkom bol policajný operátor počítača.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy