Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zákaz cesty z okresu do okresu. Policajti si posvietili na Vysoké Tatry
Zdielať na

Zákaz cesty z okresu do okresu. Policajti si posvietili na Vysoké Tatry

VYSOKÉ TATRY / Kedysi bol vstupenkou na lyžiarsky svah lístok na vlek či lanovku, dnes sa turisti preukazujú certifikátom o negatívnom teste. Ešte počas víkendu prišlI do Vysokých Tatier oddychovať stovky turistov. Od dnešného dňa je ale všetko inak. Nové pravidlá lockdownu naše veľhory opäť vyľudnili.

Parkoviská v Tatrách sú prázdne, svahy tiež a všade sú náhodné policajné kontroly. Tatranský lockdown v praxi sú prázdne svahy. Pritom ešte cez víkend boli Tatry preplnené a mnohí turisti sa neobťažovali používať rúška. 

Také to tam dnes bolo rozprávkové, výhľady nádherné, teploty ideálne ale situácia zložitá. Z okresu do okresu sa už nemôže. Taký je tatranský lockdown v praxi. "Keď sa pozrieme na tie svahy, na jedného človeka tu pripadá pol hektára plochy," hovorí Jaroslav Švorc z dobrovoľného zboru Tatranskej horskej služby.

Výhodu majú Popradčania, ale naše veľhory sú veľkým lákadlom pre celé Slovensko. "To je jedno z miest, na ktoré sa naša polícia zameriava, lebo je tu predpoklad, že tu bude zvýšený pohyb ľudí," uviedol hovorca krajskej polície v Prešove, Daniel Džobaník. 

Policajti kontrolovali certifikáty o negativite i to, či ľudia na skialpoch, na saniach alebo obyčajní peší turisti spĺňajú výnimku zo zákazu vychádzania. "Posudzujeme to individuálne, dohovorom alebo blokovou pokutou," dodal hovorca polície. 

"Ja s tým súhlasím. Kto je chorý nech sedí doma, kto je zdravý, nech si takto v prírode buduje kondičku," hovorí turista. 

Takto to v Vysokých Tatrách vyzeralo ešte v nedeľu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy