Oblačno
17°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Systém e-hranica eviduje necelých 80 tisíc registrácií. Najviac infikovaných prišlo z Ukrajiny
Zdielať na

Systém e-hranica eviduje necelých 80 tisíc registrácií. Najviac infikovaných prišlo z Ukrajiny

SLOVENSKO/SVET / Systém e-hranica od začiatku prevádzky, teda od polovice júla až doteraz evidoval necelých 80 000 registrácií. Pre Televíziu JOJ tieto údaje spresnil Úrad verejného zdravotníctva. Hygienikom sa vďaka nemu podarilo odchytiť desiatky, až stovky importovaných infekcií koronavírusom.

Za posledné dva mesiace mali najväčší podiel na importe nákazy COVID-19 ľudia zo susedných krajín. Podľa evidencie v systéme e-hranica na Slovensko prišlo najviac infikovaných z Ukrajiny, dovedna 83 ľudí. Ďalšou krajinou, z ktorej prišli infikovaní COVID-19 bola Česká republika, ich počet bol 58. O takmer polovicu menej pozitívnych systém zaregistroval z Rakúska. Z Maďarska ich bolo 18. Najmenej infikovaných zo susedných krajín prišlo zo severu. Z Poľska systém registruje len dva prípady nákazy.

noviny.sk

​COVID-19 sa na Slovensko šíril aj z ďalších štátov Európskej únie

Najviac ich bolo z Nemecka, až 52 prípadov. Osemnásť prípadov ochorenia zavlečeného na Slovensko registrujeme zo Švédska. Šesť z Chorvátska. Po päť z Holandska, Belgicka a Talianska. Štyri prípady evidujeme z Rumunska a Francúzska. Zo Španielska a Cypru evidujeme po jednom prípade.

noviny.sk

Koronavírus si však na Slovensko našiel cestu aj zo vzdialenejších krajín

Aj napriek veľkým obmedzeniam ho sem prinieslo najviac cestujúcich z Egypta. A to v pätnástich prípadoch. Po tri prípady sme zaznamenali z Dominikánskej republiky, Maldív, Spojených arabských emirátov či Tanzánie. Infikovaných sme zaregistrovali aj po príchode z Brazílie, Kolumbie, Pobrežia Slonoviny či Afganistanu, ale aj ďalších exotických krajín.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy