Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V Nových Zámkoch niekto rozsypal 150 kúskov klobás s napichanými klincami a rybárskymi háčikmi
Zdielať na

V Nových Zámkoch niekto rozsypal 150 kúskov klobás s napichanými klincami a rybárskymi háčikmi

NOVÉ ZÁMKY / Stačilo malé odbočenie z bežnej prechádzkovej trasy a cesta labradora Nera a jeho pána sa skončila na veterinárnej klinike v Nových Zámkoch. Na ulici, kde sú výlučne rodinné domy, niekto rozsypal viac, ako stopäťdesiat kúskov klobás s napichanými klincami a rybárskymi háčikmi. Polícia prípad vyšetruje ako týranie zvierat.

"Tak som si všimol, že pes niečo ňuchá, tak som ho nechal, boli sme na prechádzke, lenže potom niečo začal jesť, som sa to snažil vybrať mu to z papule, už sa to nedalo, už to prehltol," hovorí majiteľ labradora Nera. Osem ročný labrador Nero naďabil na diabolské návnady, do približne centimetrových koliesok párkov boli napichané klince a iné ostré predmety. Majiteľ ho preto okamžite odviezol k veterinárovi.

"Po klinickom vyšetrení psa sme spravili röntgenový  snímok, na ktorom bolo krásne vidieť prítomnosť cudzích predmetov, v tomto prípade klinčekov, rybárskych háčikov v žalúdku tým, že išlo o ostré predmety, sme usúdili, že vyvolávanie zvracania nemá zmysel," informuje MVDr. Juraj Šimunek z veterinárnej klinky Nové Zámky. Keďže hrozilo roztrhnutie žalúdka alebo čriev a následná otrava krvi, Nero musel pod skalpel. Jeho majiteľ vzápätí podal oznámenie na polícii.

"Policajti v okolí našli celkom 152 takýchto návnad," informuje hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková. Po celej ulici bolo rozložených ešte ďalších 7 podobných kôpok s pochúťkami, v ktorých boli napichané približne centimetrové klince. Zo žalúdka Nera sa ich veterinárom podarilo vybrať naozaj úctyhodný počet. "Narátali sme tam nejakých 23 alebo 24 klinčekov a nejaké rybárske háčiky, ktoré ten pes pojedol, toto asi normálny človek spraviť spraviť nemôže," hovorí veterinár Šimunek. 

Nero operáciu zvládol, teraz musí chodiť na infúzie. "Musí držať pár dní hladovku, nesmie prijímať tekutiny, musí byť infúzkovaný a to navyšuje aj sumu ošetrenia. Postupne prejdeme na tekutú stravu a uvidíme, ako sa bude mať," hovorí veterinár Šimunek. "Vyšetrovateľka PZ začala v tejto veci trestné stíhanie pre trestný čin týrania zvierat," hovorí Čuháková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy