Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Minister obrany Jaroslav Naď: Na vlastnom príklade viem, že to nie je žiadna “chrípôčka”
Zdielať na

Minister obrany Jaroslav Naď: Na vlastnom príklade viem, že to nie je žiadna “chrípôčka”

BRATISLAVA / Premiér Igor Matovič oznámil, že má pozitívny test na Covid-19 takmer pred týždňom. Odvtedy sa spustilo testovanie politikov vo vláde, ale aj v parlamente. Minister obrany Jaroslav Naď bol jedným z viacerých, ktorý oznámil, že jeho test je tiež pozitívny. Odvtedy je v karanténe. Teraz sa prihovoril ľuďom prostredníctvom siete a priznal, že jeho priebeh nie je vôbec ľahký.

Jaroslav Naď je už takmer týždeň v karanténe a necíti sa dobre. "Prepáčte, keď nezdvíham, ale niekedy vyslovene nevládzem," priznal sa na začiatku statusu. Súčasťou bola aj prosba pre jeho susedov, ktorí v dobrom mienení mu zanechávajú balíčky. "Vás drahí susedia, veľmi pekne prosím, aj keď ste fakt zlatí, bez dohody mi nenechávajte tašky s potravinami na plote, lebo ochranka má potom zbytočné starosti," poprosil prostredníctvom sociálnej siete. 

K ZLEPŠENIU ZATIAĽ NEPRIŠLO, DIAGNOSTIKOVALI MU ZÁPAĽ PĽÚC

Situáciu nezľahčuje, naopak varuje všetkých. "Verte mi, na vlastnom príklade viem, že to nie je žiadna “chripôčka”. Vysoké teploty, bolesti hlavy, kĺbov a svalov. Zažívacie problémy," opisuje svoje príznaky minister. Vo veľa prípadoch sa u ľudí prejaví aj zápal pľúc. Minister informoval o tom, že v utorok, pár dní pred Vianocami mu diagnostikovali zápal pľúc: "dnes mi navyše potvrdili zápal pľúc. No nič, treba bojovať. Verím, že ako relatívne mladý človek to pri dodržiavaní liečby snáď dám." 

Na konci svojho príspevku prosí ľudí, aby to nepodceňovali, a aby si dávali pozor: "preto, vy zdraví, ak môžete, naozaj ostaňte doma. Nikde necestujte, nenavštevujte rodiny, neoslavujte Silvestra. Buďte doma. Ochráňte seba, svojich blízkych a pomôžte zdravotníkom. Už toho majú dosť a ťahajú z posledného."
Posledný odkaz bol venovaný ministrovi Mičovskému, ktorému sa zhoršil stav a momentálne je v nemocnici. "Janko Mičovský, na teba myslím extra intenzívne, bojuj chlape!"

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy