Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Testy vraj v januári budú, hoci Sulík zrušil súťaž. Nakúpi ich priamo
Zdielať na

Testy vraj v januári budú, hoci Sulík zrušil súťaž. Nakúpi ich priamo

BRATISLAVA / Transparency Interantional v utorok večer zverejnila informáciu, že ministerstvo hospodárstva zrušilo verejné obstarávanie na nákup antigénových testov.

Dôvodom je, že žiadna z ponúk nesplnila minimálne požiadavky na predmet zákazky a komisia odporučila neuzatvoriť zmluvu so žiadnym uchádzačom. Transparency International považuje rozhodnutie za správne - väčšina firiem vraj ponúkala pochybné výrobky. Navyše nastavené boli nereálne prísne podmienky a extréme krátky bol aj požadovaný čas dodania. Keďže testy akútne potrebujeme, Transparency International považuje za jediný možný krok priamy nákup od firmy, ktorá splní menej prísne podmienky. Informáciu už potvrdilo aj ministerstvo hospodárstva.

"Ministerstvo hospodárstva zrušilo obstarávanie na antigénové testy, keďže zadanie od ministerstva zdravotníctva sa ukázalo nevykonateľné. Žiadny z príhlásených testov zadanie nespĺňa. Keďže si uvedomujeme, že Slovensko testy potrebuje, pristúpime k priamemu rokovaciemu konaniu, aby sme testy mali k sľúbenému termínu, 7. januára," uviedla hovorkyňa ministerstva hospodárstva Katarína Matejková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy