Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Neuveriteľne znejúca požiadavka nemocnice. Vyžadujú od rodičov test aj pre mesačné bábätko
Zdielať na

Neuveriteľne znejúca požiadavka nemocnice. Vyžadujú od rodičov test aj pre mesačné bábätko

BRATISLAVA / Aktuálna pandemická situácia spôsobuje situácie, ktoré by sme si za normálnych okolností vôbec nevedeli predstaviť. Na vstup do ústavu vyžadovali negatívny test a nie starší ako dva dni.

Róbert má vážne chorého mesačného synčeka. Navštevujú 6-tich špecialistov a do národného ústavu detských chorôb prichádzajú aj 3 krát týždenne. Teraz by k tomu mali pridať raz za dva dni testovanie. "Infraštruktúra testovania je slabá, manželka dnes čakala hodinu a trištvrte v daždi, aby sa otestovala," hovorí Robo. 

Až neuveriteľne znie požiadavka nemocnice aby malo test aj ich mesačné dieťatko. "Aj novorodenci môžu získať ochorenie COVID -19, zvlášť, keď sú na naše pracoviská prevážaní z nemocníc, kde sa potvrdila nákaza," informuje hovorkyňa NÚDCH Dana Kamenická.

Za manažment pacienta je zodpovedný ošetrujúci lekár. V podobnej situácii sú všetci pacienti ústavu a rodičia chorých detí to považujú za neľudské. "Zaráža má to, že mám ísť na testovanie s 8r. dieťaťom do dažďa a zimy, aby prechladla," hovorí jedna z matiek. Rodičia si nevedia predstaviť, žeby pri častých návštevách lekárov, mali absolvovať s deťmi testy každý druhý deň. Keďže ústav vyžaduje test nie starší ako dva dni

Na opakované sťažnosti už ústav reaguje a svoje podmienky zmierni. "Po dohode s ošetrujúcim lekárom ich môžeme otestovať aj v našom zdravotníckom zariadení. Určite nie je potrebné pacientov a rodičov testovať niekoľkokrát za týždeň," informuje Kamenická. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy