Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Lekári a zdravotníci získali nové priestory, v ktorých môžu stráviť obdobie karantény
Zdielať na

Lekári a zdravotníci získali nové priestory, v ktorých môžu stráviť obdobie karantény

KOŠICE / 18. To je číslo pozitívne testovaných lekárov na koronavírus v košickej Univerzitnej nemocnici. Ďalší ich kolegovia boli nútení zostať v karanténe. Väčšina z nich nechce ohroziť svojich príbuzných a aj preto riaditelia nemocníc hľadali riešenie a žiadali o pomoc. V ústrety im vyšlo mesto Košice, ktoré bolo na túto situáciu pripravené.

Situácia sa zhoršuje a medzi pozitívne testovanými pribúda aj zdravotnícky personál. Mesto Košice práve preto prerobilo a vyčlenilo jednu zo svojich budov. Lekári tu nájdu kompletné zázemie. A toto je to karanténne zariadenie. 

"Vymaľované, vyčistené, nábytok máme sponzorsky zabezpečený, to znamená, každý kto tu príde bude v čistom," hovorí Jaroslav Polaček, primátor mesta Košice.​

"Toto karanténne ubytovanie by malo slúžiť lekárom, sestrám, prípadne ďalším zdravotníckym pracovníkom, ktorí sa buď dostali do kontaktu s pacientom alebo nakazeným s Covid 19," dodáva Monika Krišková, hovorkyňa Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach..

O zdravotníkov z celých Košíc tu bude postarané vo dne v noci. Práve tu budú môcť prečkať čas, kým testy neukážu, že sú negatívni.

"Jedlo im bude dodávané trikrát denne - raňajky ,obed , večera, s tým, že im to bude vyložené pred izby. Do izieb sa nebude vstupovať a bude zabezpečená bezpečnosť," povedal Rastislav Farkaš z Bytového podniku mesta Košice. 

"Sú aj medzi zdravotníckymi pracovníkmi takí, ktorí nechcú ohroziť rodinu a navyše tak isto aby mohli začať okamžite začať fungovať a pracovať," povedala Monika Krišková. 

V tom istom areáli je pre lekárov pripravené karanténne mestečko postavené z unimobuniek, kde je dohromady 51 miest.

Povinnosť absolvovať karanténu je jedna vec, mať k dispozícii vhodné priestory, kde nie sú ohrození ostatní, druhá:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy