Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Kontrola súkromného lesa sa mu nevyplatila. Tomáš musel putovať do karantény
Zdielať na

Kontrola súkromného lesa sa mu nevyplatila. Tomáš musel putovať do karantény

ORAVA / Išiel sa pozrieť na svoj súkromný les, či počas zimy stromy a stromčeky neobhrýzli srny a už je v dvojtýždňovej karanténe. 22-ročný otec malej osemmesačnej dcérky musel ísť urýchlene z Oravy do viac ako 100 km vzdialenej Banskej Bystrice, kde skončil v karanténe. Rodina otca malej dcérky je z prísnosti príslušníkov stráže hraníc Poľskej republiky úplne rozčarovaná. Pritom mladý otecko je s dcérkou na materskej.

"Boli tam mladí vojaci, alebo pohraničiari a potrebovali zrejme nejakú frčku, Aby to mohli. Správali sa arogantne doslova a dopísmena," povedal otec syna v karanténe Ľubomír Maslák. 

"Je to hrozné, že ma kvoli 20 metrom vzali do karantény," vyjadril sa Tomáš Maslák, chytený policajtmi. Mladý muž prešiel len 20 metrov do Poľska. Mal ísť len skontrolovať stromčeky v rodinnom lesnom urbáre za dedinou. Avšak na lúke s autom vybočil. 

"Prešiel 20 metrov a zbadal hraničnú stráž, ktorá ho po 20 metroch zastavila, spýtali sa a on dopovedal, že bol pozerať na pozemky. A že sa pomýlil, že prekročil túto hranicu," opísal ďalej situáciu jeho otec. 


Mladý muž okamžite putoval na Slovesnsko ku oravským policajtom. "Môžem potvrdiť, že bol príslušníkmi stráže hraničnej Poľskej republiky na hraničný priechod Trstená - Chyžné eskortovaný 22-ročný muž z Oravy, ktorý bol následne v zmysle optrení nariadených vládou SR umiestnený do štátneho karanténneho zariadenia," informovala hovorkyňa polície Jana Balogová. 

"Musel som ísť svojím autom až do Bystrice do karantény," poznamenal chytený muž.  Otázne bolo aj kto sa bude starať o jeho malú dcerku. Avšak karta sa obrátila k lepšiemu. "Už idem domov, rozhodla epidemiologička, že mám ísť do domácej karantény," dodal chytený Tomáš a otec malej dcérky. 



Súvisiace články

Najčítanejšie správy