Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vážna nehoda na Myjave. Vodič (41) nebol pripútaný, náraz neprežil
Zdielať na

Vážna nehoda na Myjave. Vodič (41) nebol pripútaný, náraz neprežil

HRAŠNÉ/MYJAVA / Neďaleko Myjavy sa včera stala vážna nehoda. Policajti, hasiči a záchranári priamo na mieste nešťastia desiatky minút bojovali o život 41 ročného muža z Českej republiky. Žiaľ, napriek ich úsiliu, sa vodiča zachrániť nepodarilo.

Stalo sa to na ceste asi jeden kilometer pred Myjavou v smere od obce Hrašné. Štyridsaťjedenročný vodič bielej dodávky nezvládol prejazd zákrutou, v ktorej podľa polície dostal šmyk. "Príčina nie je ešte celkom jasná, pretože vozidlo zišlo cez protismerný jazdný pruh mimo komunikáciu, dostalo sa do odvodňovacej priekopy, kde následne narazilo do výjazdu na poľnú cestu," informuje znalec z odboru cestná doprava Milan Holéci. 

Po silnom náraze do svahu vozidlo vyletelo do vzduchu a otočilo sa o 180 stupňov. Podľa svedkov zostal vodič nehybne ležať na sedadle spolujazdca. Zhodou okolností pri ňom medzi prvými zastavili okoloidúci policajti. Krátko na to dorazili na miesto aj záchranné zložky. 

"Po našom príchode sa na mieste nachádzala polícia, ktorá poskytovala predlekársku pomoc. Informovali nás o situácii a prevzali sme si pacienta," vraví veliteľ zásahu Stanislav Zigo. 

Žiaľ, 41-ročný Michal, Čech žijúci na Myjave, svoj boj o život nezvládol. Ťažkým zraneniam podľahol krátko po prevoze do nemocnice. S najväčšou pravdepodobnosťou doplatil na to, že v aute nemal zapnutý bezpečnostný pás. Podľa predbežných zistení hlavou rozbil čelné sklo. 

Hasiči ešte zaistili unikajúce kvapaliny z auta. Presné príčiny a okolnosti nehody budú známe až po znaleckom skúmaní. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy