Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Človek, ktorý predal Kajetánovi Kičurovi lacné byty spáchal podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania samovraždu
Zdielať na

Človek, ktorý predal Kajetánovi Kičurovi lacné byty spáchal podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania samovraždu

Archívna reportáž

KYSUCE / V stredisku Veľká Rača sa včera večer horskí záchranári snažili neúspešne pomôcť 45-ročnému mužovi, ktorého našli v bezvedomí. Údajne je to človek, ktorý predal pod cenu dva byty v Bratislave väzobne stíhanému exšéfovi Štátnych hmotných rezerv Kajetánovi Kičurovi. Žilinská krajská polícia informovala, že obhliadajúci lekár predbežne vylúčil cudzie zavinenie a čaká sa na výsledky nariadenej pitvy.

Podľa portálu aktuality.sk v stredu Štátne hmotné rezervy podali trestné oznámenie súvisiace s ich vlastnou zamestnankyňou. Jej manžel predal Kičurovcom lacné byty v Bratislave. V minulosti sa zas dostal k skladom hmotných rezerv cez podnikateľa, ktorého dnes s Kičurom stíhajú za korupciu. 

V stredu vo večerných hodinách horská záchranná služba prijala žiadosť o pomoc z chaty Tadeáš v stredisku Veľká Rača. našli tam 45-ročného muža v bezvedomí. Okamžitú prvú pomoc mu dala oznamenovateľka, následne v KPR pokračovali po príchode aj horskí záchranári z Kysúc aj posádka rýchlej lekárskej pomoci. "Napriek snahe zúčastnených záchranných zložiek sa život muža zachrániť nepodarilo a prítomný lekár skonštatoval smrť. Telesné pozostatky nebohého muža boli následne záchranármi HZS transportované z horskej chaty na Dedovku, kde boli odovzdané príslušníkom PZ SR a obhliadajúcemu lekárovi," informovala horská služba na svojej internetovej stránke. 

Žilinská krajská polícia informovala, že obhliadajúci lekár predbežne vylúčil cudzie zavinenie a čaká sa na výsledky nariadenej pitvy.

Kičurov syn si mal kúpiť dva byty za státisíce eur

20-ročný Krištof Kajetán Kičura sa stal vlastníkom dvoch bytov 17. a 18. marca 2020 s tým, že kúpnu zmluvu podpísal najneskôr 12. marca. Kičura mladší mal kúpiť byty v historickej budove v centre Bratislavy, kde sa ceny pohybujú v stovkách tisíc eur. 

Zaujímavosťou je, že na rovnakej adrese ako Krištof Kajetán Kičura je vlastníkom mezonetového bytu aj 83-ročný Rudolf Kičura.

V tejto súvislosti sa Kičura bránil, že jeho syn kúpil byty v Bratislave za jeho a manželkine peniaze. Kičura nakoniec povedal, že za byty dal sumu 200-tisíc eur. Odmietol tiež, že by pochádzali z nezákonných zdrojov. ich kúpe sa bude vyjadrovať už len pred vyšetrovateľom. 

Kajetán Kičura bol šéfom Štátnych hmotných rezerv za vlády Roberta Fica. Po nástupe vlády Igora Matoviča ho odvolali. Podľa slov premiéra, jeho vláda našla prázdny sklad štátnych hmotných rezerv. Zdravotníkom tak v čase začínajúcej korona krízy chýbali zdravotnícke a ochranné pomôcky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy