Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Lučanský o komunikácii Troškovej s Vadalom: Som rozhorčený zo situácie
Zdielať na

Lučanský o komunikácii Troškovej s Vadalom: Som rozhorčený zo situácie

BRATISLAVA / Ku komunikácii Márie Troškovej a už odsúdeného mafiána Antonina Vadalu sa po kritike zo strany ministra vnútra vyjadril aj samotný policajný prezident Milan Lučanský. Sám je vraj rozhorčený nad tým, ako je možné, že v roku 2020 nebola komunikácia zanalyzovaná, keď pritom mobily zaistili ešte v roku 2018.

Minister vnútra kritizuje políciu za to, že nezačala vyšetrovať podozrenia súvisiace s komunikáciou medzi mafiánom Antoninom Vadalom a bývalou hlavnou štátnou radkyňou Máriou Troškovou. Informácie, ktoré zverejnili novinári spolupracujúci na projekte Kočnerova knižnica, totiž pochádzajú zo samotných policajných zdrojov.

​Policajný prezident Milan Lučanský v reakcii uviedol, že súhlasí so stanoviskom ministra. "Som však rozhorčený zo situácie, keď elitný tím mal zaistené telefóny z domovej prehliadky u Vadalu z roku 2018 a nedal ich riadne zanalyzovať. To znamená, že my v roku 2020 nevieme presne povedať, čo všetko je obsahom týchto dát," vraví.

Lučanský vraj už dal preveriť Odboru kontroly Prezídia PZ, či došlo k pochybeniu a bude sa pýtať, kde a prečo nastala prvotná chyba, ktorá sa ťahala až do teraz.

"Podľa mojich informácií by mala byť komunikácia „Trošková – Vadala“ v obrovskom nezanalyzovanom balíku dát, z ktorých sa momentálne iný vyšetrovateľ zaoberá informáciami, ktoré vyplynuli z komunikácie medzi Vadalom a údajným agentom. Tento vyšetrovateľ komunikuje s Talianskom a spracováva informácie," pokračuje Lučanský. 

​Súčasný vyšetrovateľ podľa jeho slov zjavne nevyhodnotil dostatočne situáciu a nevypýtal si výpomoc na spracovanie dát, a preto ho personálne podporia a postupne sa dostanú k celej komunikácii „Trošková-Vadala”, ktorou sa bude plícia ďalej zaoberať.

Pozrite si reportáž o komunikácii Troškovej s Vadalom: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy