Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Do Fondu vzájomnej pomoci prispeli už niektorí politici. Matovičovo a Gröhlingovo meno stále chýba
Zdielať na

Do Fondu vzájomnej pomoci prispeli už niektorí politici. Matovičovo a Gröhlingovo meno stále chýba

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Fond vzájomnej pomoci, ktorý pred niekoľkými dňami predstavil premiér Igor Matovič má už prvé príspevky od politikov, politikov - tenistov, či podnikateľov. Účet je zriadený ako transparentný pod správou úradu vlády. A hoci v piatok na tlačovej konferencií predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš oznámil, že poslanci hnutia budú doň pravidelne prispievať, meno Matoviča, či ministra Gröhling tam stále nesvieti. Oni odovzdanie platov do fondu pritom avizovali hneď po vzniknutí.

Premiér Igor Matovič zatiaľ svoj premiérsky plat do Fondu vzájomnej pomoci, ktorý zriadil ako pomoc pre riešenie individuálnych životných prípadov ovplyvnených koronavírusom, ešte neposlal. Nie je ale jediný, koho meno na zozname prispievateľov chýba. Do fondu, zatiaľ, neprispeli ani Veronika Remišová, Boris Kollár, minister Richard Sulík, či Branislav Gröhling. 

Práve minister školstva pritom na margo svojho "incidentu so zabudnutým rúškom na tlačovom brífingu" povedal, že za jeho krok, ktorý pobúril nejedného Slováka či politika, venuje svoj mesačný plat do fondu.

  

Predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš v piatok na tlačovej konferencii oznámil, že členovia hnutia  budú do Fondu vzájomnej pomoci prispievať pravidelne. A to finančnou sumou, ktorá nebude limitovaná. "Poslanci a ministri za naše hnutie budú pravidelne prispievať. Chceme byť solidárni a ísť príkladom. Hlavne pomôcť ľuďom, ktorých postihla kríza, no zákon ešte nie je nastavený tak, aby im pomohol," vyhlásil. 

Do fondu však môže prispieť ktokoľvek, aj podnikatelia, kto chce pomôcť ľuďom v núdzovej situácii pre koronavírus. Účet je transparentný čo znamená, že je vidieť, kto a koľko do fondu prispel. Taktiež bude viditeľné, kde, komu a v akej výške dané peniaze pôjdu. 

Medzi tých, ktorí do fondu už prispeli patria napríklad minister práce Milan Krajniak- sumou 1000 eur, poslanec OĽaNO Marek Šefčík - sumou 200 eur, podpredseda NR SR Gábor Grendel - sumou 500 eur, minister financií Eduard Heger- sumou 1000 eur, bývalý tenista a teraz politik Karol Kučera - sumou 500 eur, či europoslanec Peter Pollák - sumou 500 eur. Doposiaľ sa vyzbieralo k 16. aprílu 528 802,03 eur. 

Zoznam tých, ktorí prispeli nájdete TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy