Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Študenti zažili netradičnú stužkovú počas druhej vlny pandémie. Tento príklad ocenil aj Mikas, no vyzval k opatrnosti
Zdielať na

Študenti zažili netradičnú stužkovú počas druhej vlny pandémie. Tento príklad ocenil aj Mikas, no vyzval k opatrnosti

VYSOKÉ TATRY / Osemnásti študenti hotelovej školy v Hornom Smokovci sa dnes rozhodli získať nové vedomosti priamo v teréne. Vybrali sa na Skalnaté pleso. Ale nebola to iba taká bežná náučná túra. Tematickú exkurziu o cestovnom ruchu spojili s pripínaním stužiek.

Mala to byť klasická stužková slávnosť v reštaurácii, ale nakoniec sa gaudeamus spieval pod Lomnickým štítom.
Na Hotelovej akadémii majú odborný predmet o cestovnom ruchu, rozhodli sa ,že dnes si dajú praktickú hodinu v teréne. Vo výške 1754 metrov nad morom.Sučasťou terénnej exkurzie bola netradičná časť. Odovzdávanie stužiek.
"Samozrejme vieme aká je situácia , sú opatrenia , tak som si to odkonzultoval na vyššich miestach , či je to možné," povedal riaditeľ školy Pavel Hudáček.

A tak si na dnešný výlet nachystali reproduktor, dezinfekciu ,na pár minút sa prezliekli do slávnostných šiat,a naštudovali si opatrenia aby nič neporušili. "Je smutné, že dva dni pred ich stužkovou prišlo toto rozhodnutie že sa zrušia stužkové," skonštatovala triedna učiteľka Darina Jatiová. "Tak boli sme veľmi smutní a sklamaní, nechceli sme vôbec nič ale nakoniec všetci sme sa veľmi potešili že aspoň niečo by bolo," dodáva predsedníčka triedy Katarína Kériová.



Na Skalnatom plese sa nejedlo ani nepilo, nehrala živá hudba. Pri pripínaní stužiek sa nepodávali ruky a namiesto rodičov robili študentom spoločnosť turisti. "Malo to byť úplne inak, na inom mieste, mám z toho zmiešané pocity, ale som rád že aspoň takto," opísal pocity študent Jakub Andráš. "Šesťdesiat rokov bude mat čoskoro naša skola ale neviem, že by sa počas toho niečo také udialo," dodal riaditeľ Hudáček. 

Hlavný hygienik tento nápad ocenil , ale zároveň vyzýva k zvyšenej opatrnosti. "Je to kreatívny nápad, samozrejme v exteriéri ak dodržiavajú opatrenia, ktoré sú známe, tak je to menej nebezpečné akoby bola klasická stužková v nejakom uzavretom priestore. Celkom by som neodporúčal takéto podujatia riešiť teraz. Radšej by som mesiac dva počkal," uviedol hlavný hygienik Ján Mikas.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy