Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ivan skončil pre nákup zemiakov v Komárome v karanténe. Už je doma, posadil a opísal, aké to tam bolo
Zdielať na

Ivan skončil pre nákup zemiakov v Komárome v karanténe. Už je doma, posadil a opísal, aké to tam bolo

KOMÁRNO / Dôchodca, ktorý si bol v maďarskom Komárome kúpiť u nás nedostatkové sadbové zemiaky, pre ktoré skončil v karanténe v Gabčíkove, je už doma. Všetko má posedené, pes Kormi je už vyvenčený a čiperný Ivan do konca života nezabudne na nariadenie vlády v súvislosti so šírením sa ochorenia Covid-19.

Dôchodca Ivan skončil v karanténe kvôli žltým zemiakom. Štrnásťdňovú karanténu strávil v Gabčíkove. Zemiaky si bol kúpiť 6. apríla v Maďarsku, hneď za hraničným mostom. "To sú tie zemiaky, čo som bol v Komárome, čo ma zadržali, corpus delicti, odtiaľ potiaľ," ukazuje svoje zasadené zemiaky. 

"Všetko som kúpil, a tu som videl, že sú páni policajti zamestnaní, tak som prešiel na druhú stranu," opísal 7. apríla pre TV JOJ. Ich pozornosti ale neušiel, zastavili ho. Po piatich hodinách v priestore dočasného umiestnenia ho odviezli do Gabčíkova. Veselý pánko mal v tom čase najväčšiu starosť o psíka, že bude smutný kým príde domov.

"Sám som bol v aute, sám ako minister som bol vzadu. Chcel som ísť dopredu, že sa budem rozprávať cestou, dozadu ma poslali. Teplotu mi odmerali, išiel som hore na 3. poschodie. V izbe sme vegetovali, čítali, vyvaľovali. Ako pašovia, ja som nemal mobil," opisuje svoju karanténu Ivan. 

Mrzela ho tlačenka na Veľký piatok

Negatívne výsledky testu mu otvorili cestu do domácej karantény na Veľkonočnú nedeľu. "Akurát trošku ma mrzelo, že na Veľký piatok dali tlačenku na raňajky. Mal som maslo, cibuľu, tak to som jedol. Veľký piatok, treba vydržať," dodáva Ivan. 

Žltým zemiakom v kúte izby vraj pekne podrástli klíčky a na svoje miesto v záhradke sa dostal aj darček pre manželku - levanduľa. "Kormi čakal, manželka, tá dostala skoro šok, chcel som ju prekvapiť, tak som ju prekvapil," opisuje Ivan. 

Okrem sadenia zemiakov sa najviac tešil na spoločné prechádzky s Kormim. Ich obľúbené miesto je vraj vonku, pri Žitave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy