Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Koronavírus v domove sociálnych služieb v Spišskom Bystrom. Muža podľa informácií TV JOJ previezli do nemocnice
Zdielať na

Koronavírus v domove sociálnych služieb v Spišskom Bystrom. Muža podľa informácií TV JOJ previezli do nemocnice

SPIŠSKÉ BYSTRÉ / V domove sociálnych služieb v Spišskom Bystrom podľa informácií TV JOJ potvrdili prípad nákazy novým typom koronvírusu. Informáciu pre televíziu JOJ potvrdila aj regionálna hygienička. V zariadení nám povedali, že nikto ďalší z klientov ani zamestnancov nemá príznaky ochorenia.

V domove sociálnych služieb na východe v Spišskom Bystrom potvrdili prvý prípad nákazy nového typu koronavírusu. Ide o 98-ročného muža, najskôr previezli do červenej zóny v popradskej nemocnici, po potvrdeni pozitívneho výsledku bol preložený do Prešova. Podľa zdroja TV JOJ je jeho stav veľmi vážny. 

Centrum sociálnych služieb už bolo zatvorené týždeň predtým, ako prišlo nariadenie vlády, no a manažér zariadenia má iba jedno jediné vysvetlenie ako sa mohol ich klient nakaziť.


Pred dvoma týždňami mal byť ošetrený na urologickom oddelenív jednej z podtatranských nemocníc. V zariadení sú presvedčení o tom, že sa nakazil práve tam. "Nevieme si inak vysvetliť ako by sa to mohlo stať, nikto z nás nemá ani nemal príznaky, ani cetovateľskú anamnézu," vyjadril sa Filip Dovalský, manažér censtra sociálnych služieb v Spišskom Bystrom. 

V zariadení pracuje 11 ľudí, aktuálne sa tam starajú o 32 klientov.Tí z prvej línie budú testovaní čo najskôr. "Budú aj ostaní klienti, ti ktorí prišli do úzkeho kontaktu, testovaní," poznamenala regionálna hygienička Mária Pompov. 

Jeho vnuk sa pre TV JOJ vyjadril, že naposledy boli za ním počas Vianoc, od toho času sa s ním nestretli. Téme sa venuje Maja Pavlíková, informácie budeme aktualizovať. 

Zamestnanci sa chcú dať testovať tiež čo najskô,  hoci aj na vlastné náklady. Všetci, ktorí prišli do kontaktu s nakazeným mužom sú teraz v prísnej karanténe. 

 Obec sa zatiaľ oficiálne vyjadrovať nechce, nejde totiž o zariadenie v ich pôsobnosti. "Krízový šáb obce je na telefóne, pán starosta je s nimi v kontakte, akonáhle budeme mať bližšie informácie, tak sa zariadime," dodal Juraj Peťko, prednosta obecného úradu v Spišskom Bystrom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy