Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Koronavírus: Zisťovali sme, ako to vyzeralo na hrádzi či v Tatrách. Niektorí rúška nechali doma
Zdielať na

Koronavírus: Zisťovali sme, ako to vyzeralo na hrádzi či v Tatrách. Niektorí rúška nechali doma

BRATISLAVA / Slnečné počasie vyhnalo ľudí do prírody. Oproti predošlému víkendu sú však oveľa disciplinovanejší. Bratislavská Koliba, či hrádza nebola až tak preplnená a ľudia pritom dodržiavali odporúčané opatrenia. Vysoké Tatry zívali prázdnotou.

"Povinné ruško na verejnosti, verejnosť je áno aj príroda," vyjadril sa premiér Igor Matovič k nariadeniu nosiť rúško na všetkých verejných priestranstvách, okrem svojho bydliska. Pekné slnečné počasie a takmer 20 stupňové teploty vylákali do prírody aj obyvatelov Bratislavy. Rúška boli pritom nevyhnutnosťou.

V čase vírusovej krízy COVID- 19, po odporúčaní odborníkov, aby ste aj v prírode dodržiavali opatrenia - to na Kolibe či na bratislavskej hrádzi, vyzeralo ukážkovo. Rodiny s deťmi, korčuliari, cyklisti, či peší - užívali si slnka bez toho, že by postávali v skupinkách. Väčšina rúška mala, i ked niekomu chýbali napríklad topánky.

"Ja odporúčam, aby rúško mali aj deti. Ja viem, že u malých detí sa to velmi ťažko dosahuje, že im to zavadzia, nechú to mať na sebe, ale treba im to nejak vysvetliť," upozornil hlavný hygienik Ján Mikas.

Tatry zívajú prázdnotou 

Bežecký areál na Štrbskom plese bol v sobotu opustený  a podobne ako tam, je to aj v celých Tatrách.  V našich horách je to nezvyčajná situácia. Realitou sú prázdne parkoviská i ulice. Stretli sme iba minimum skialpinistov či ľudí na prechádzke. Tých pár turistov, ktorí sa vybrali do prírody si tatranský pokoj nevedia vynachváliť. "No jednoznačne, a hlavne tu teraz nikto nie je tak sa vieme vyhnúť ľuďom," pochvaľovala si jedna z turistiek. 

V Tatrách, zdá sa, prosby aby sem turisti húfne nechodili, zabrali. A možno to bolo iba pre zlé počasie hlavne v okolí Štrbského plesa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy