Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Poplach na železničnej stanici. V rýchliku mala sedieť žena s podozrením na COVID-19
Zdielať na

Poplach na železničnej stanici. V rýchliku mala sedieť žena s podozrením na COVID-19

TORNAĽA / Panika v rýchliku. Viezla sa tam staršia žena bez domova, ktorá mala mať príznaky nového vírusu. Na políciu túto informáciu nahlásila kamarátka jej príbuznej. Vlak policajti odstavili.

Vlak smerujúci z Bratislavy do Košíc odstavili na železničnej stanici v Tornali. "Na linku tiesňového volania sme prijali informáciu, že v Jesenskom má do vlaku nastúpiť staršia žena, ktorá má príznaky koronavírusu. Policajti zistili, že v kupé sedí táto osoba sama a na všetky otázky spojené s jej zdravotným stavom odpovedala, že nemá žiadne problémy len trochu kašle," informovala policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

 

Po dohode s hygienikom však na miesto vyrazili zdravotníci z Banskej Bystrice. Žena bola dovtedy izolovaná vo vozni. "Z dôvodu vážneho podozrenia nákazy bolo o 18:30 nariadené odstavenie vozňa v žel. Stanici Tornaľa, ktorý bol uzamknutý a do príchodu záchranky strážený PPZ," vyjadril sa hovorca ZSSK Tomáš Kováč. 

Za prísnych bezpečností opatrení túto 69-ročnú ženu transportovali do nemocnice. Vozeň následne vydezinfikovali. Z dôvodu tejto udalosti dorazil rýchlik do Košíc o takmer 2 a pol hodiny neskôr. Ženu hospitalizovali v lučeneckej nemocnici. V stredu večer by už mali byť známe aj výsledky testov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy