Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Alojz Baránik už pozná výsledok testovania na COVID-19
Zdielať na

Alojz Baránik už pozná výsledok testovania na COVID-19

BRATISLAVA / Poslanec Národnej rady SR za stranu Sloboda a Solidarita Alojz Baránik mal byť infikovaný koronavírusom. V rámci procedurálneho návrhu to v pléne uviedol Ľubomír Vážny zo Smeru - sociálnej demokracie. O niekoľko minút neskôr ale predseda parlamentu Boris Kollár túto informáciu vyvrátil. V stredu už boli aj známe výsledky Baránika na COVID-19

K situácii sa vyjadrila aj strana SaS, ktorej je členom Alojz Baránik. "Člen rodiny poslanca NR SR za SaS Alojza Baránika má príznaky choroby, ktoré niektoré zdroje považujú za príznak koronavírusu. Alojz Baránik preto preventívne ostal doma v karanténe a nezúčastnil sa na utorkovom rokovaní NR SR. Alojz Baránik zároveň požiadal o otestovanie v najbližších dňoch," uviedla politická strana v stanovisku. 
Krátko potom, čo poslanec Smeru Ľubomír Vážny povedal, že Baránik infikovaný, predseda parlamentu Boris Kollár túto informáciu vyvrátil. Schôdza NR SR, tak pokračovala ďalej. 

Baránika testovali

O deň neskôr, v stredu, Alojza Baránika testovali, no ochorenie Covid-19 sa u neho nepotvrdilo. Plénum NR SR o tom informovala predsedníčka parlamentného výboru pre zdravotníctvo Jana Cigániková (SaS). Šéf parlamentu Boris Kollár z hnutia Sme rodina zároveň posunul rokovanie parlamentu na 13:00.

"Test na koronavírus poslanca za SaS Alojza Baránika je negatívny. Tvrdenia, že má koronavírus sa ukázali len ako ďalšie klamstvo Smeru. Celá kauza vznikla len z dôvodu opatrnosti Alojza Baránika," informovala v stredu SaS. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy