Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V Partizánskom na námestí predávali rúška. Šičky vyrobia denne 6 000 kusov
Zdielať na

V Partizánskom na námestí predávali rúška. Šičky vyrobia denne 6 000 kusov

PARTIZÁNSKE / Centrum Partizánskeho na chvíľu ožilo. Mesto postavilo stánok, v ktorom začali predávať rúška. Vyrábať ich začala obuvnícka firma. Tá stopla šitie obuvi a z liniek vychádza denne okolo 6 tisíc rúšok.

V Partizánskom začali predávať rúška priamo na námestí. Záujem bol veľký. Stánok postavilo mesto a predávajú v ňom zamestnanci obuvníckej firmy. Tá najnovšie nešije topánky, ale rúška.

"Naša firma sa pretransformovala na šitie rúšok. Rúška vyrábame zo 100 percentnej bavlny, sú pratelné pri 95 stupňoch a teda viackrát použiteľné," uviedla Gabriela Boboková  z firmy Vulkan Partizánske. Ľudia na rúška netrpezlivo čakali v rade, ktorý siahal cez polovicu námestia.

"Ľudia sa správajú slušne, korektne," povedal primátor Partizánskeho Jozef Božik. Rúška šije 80 žien a v dohľadnom čase chcú zamestnať ďalšie.

"Výrobná kapacita je medzi 6 až 7 000 kusov denne," dodáva Boboková. Mesto už v minulých dňoch rozdalo zadarmo rúška ľuďom v prvej línii, ale aj seniorom.

Ľudia v meste sa zomkli a príkladom ide aj primátor. Ten si ešte koncom minulého roka znížil plat na základný. Ak je treba, sám nosí seniorom aj nákupy. "Ja mám základný plat a všetko čo je nad to, používam na nákup rúšok," dodal Božik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy