Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vo väznici v Bratislave potvrdili prvý prípad nákazy koronavírusom
Zdielať na

Vo väznici v Bratislave potvrdili prvý prípad nákazy koronavírusom

Koronavírus o gynekológov v ružinovskej nemocnici sa nepotvrdili, do karantény ale museli ísť íni zdravotníci. Pozrite si reportáž

BRATISLAVA / Zbor väzenskej a justičnej stráže potvrdil prvý prípad ochorenia Covid-19 u odsúdeného v ústave Bratislava.

"Dňa 20. marca 2020 bol odsúdený vyšetrený ústavným lekárom, nakoľko sa začali u neho vyskytovať prejavy ochorenia -zvýšená telesná teplota," informovalo ZVJS. Následne ústavný lekár zabezpečil protiepidemické opatrenia a nariadil vykonanie testov pre potvrdenie ochorenia a okamžité izolovanie v zdravotníckom oddelení v ústave.

Potom, čo sa testy na koronavírus potvrdili, Zbor väzenskej a justičnej stráže okamžite prijal 
osobitné opatrenia, ktoré súvisia s výskytom ochorenia. 

Ako ZVJS informovalo, odsúdený bol preeskortovaný do nemocnice pre obvinených a odsúdených v Trenčíne, o jeho prevoze bol vyrozumený Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Bratislave a Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trenčíne. Jeho stav je stabilizovaný s miernym priebehom ochorenia. Pôvod možnej nákazy nie je jednoznačne určený.

V domácej karanténe bol ponechaný ostatný väzenský personál, ktorý mohol prísť do priameho kontaktu s odsúdeným.

"Keďže ide o odsúdeného, ktorý je zaradený v minimálnom stupni stráženia a umiestnený v samostatnom objekte ústavu, boli do preventívnej karantény umiestnení aj ostatní odsúdení spolu s väzenským personálom," informovalo ďalej ZVJS. 

Správu budeme aktualizovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy