Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Nové pracovné miesta na východe
Zdielať na
Ekonomika

Nové pracovné miesta na východe

Zdroj: Pierre Andrews/ilustračné

V priemyselnom parku v Kechneci by sa malo postaviť logistické centrum pre výrobcu prevodoviek Getrag Ford Transmissions.

Švajčiarska spoločnosť Kühne&Nagel by mala v priemyselnom parku v Kechneci postaviť logistické centrum pre výrobcu prevodoviek Getrag Ford Transmissions. Novinárom to dnes povedal riaditeľ závodu Getrag Ford Bernard Maury. Getrag Ford si už švajčiarsky logistický koncern zaviazal podpísaním dohody. 
    

"Kühne&Nagel by s výstavbou centra mohli začať koncom budúceho roku," uviedol Maury.

Nespresnil však, aká bude výška investície a koľko ľudí nájde v novom logistickom centre prácu. Podľa Mauryho bude Getrag Ford spočiatku jediným zákazníkom centra. Kühne&Nagel by pre Getrag Ford mal zabezpečovať dodávky pre výrobu a distribúciu výrobkov.

Getrag Ford je strategickým investorom v priemyselnom parku Kechnec. V súčasnosti zamestnáva 400 pracovníkov, do konca budúceho roku by mal podnik zamestnať ďalších vyše 350 ľudí.

Závod bude vyrábať prevodovky pre automobilky Mitsubishi, Ford, Volvo a Daimler Chrysler a pre výrobcu motocyklov Harley Davidson. Podnik má zatiaľ kapacitu 110-tisíc prevodoviek ročne, budúci rok by sa mala kapacita zvýšiť na 220-tisíc prevodoviek. Plnú výrobu by mali v Kechneci podľa Mauryho dosiahnuť v roku 2010.

Zdielať na

Najčítanejšie správy