Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
SME RODINA:  Podľa Pčolinského chce klub Sme rodina umožniť rokovanie o odvolaní ministra Mikulca
Zdielať na
Noviny.sk

SME RODINA:  Podľa Pčolinského chce klub Sme rodina umožniť rokovanie o odvolaní ministra Mikulca

BRATISLAVA – Klub koaličného hnutia Sme rodina sa pravdepodobne zdrží pri schvaľovaní programu mimoriadnej schôdze parlamentu k zvyšovaniu cien energií. Následne na začiatku druhej mimoriadnej schôdze o odvolávaní Romana Mikulca (OĽaNO) z funkcie ministra vnútra sa bude klub Sme rodina prezentovať, aby umožnil rokovanie. Uviedol to predseda poslaneckého klubu Sme rodina Peter Pčolinský. Parlament by mal začať mimoriadne rokovanie dnes o jedenástej hodine.


Ak zvyšok koalície zablokuje rokovanie o Mikulcovi, tak podľa Pčolinského s tým Sme rodina nič neurobí. „Čo sa týka mimoriadnej schôdze k cenám energií, tak sa pravdepodobne zdržíme. Príde mi dosť farizejské zo strany pána Fica chcieť schôdzu k energiám, keď minulá vláda nám zanechala niekoľko sto miliónový dlh v energetike, ktorý treba sanovať.,“ povedal Pčolinský.

Pod zvolanie dvoch mimoriadnych schôdzí sa podpísalo 31 poslancov strany Smer - sociálna demokracia (Smer-SD) a nezaradených poslancov. Parlament by mal prijať uznesenie „k výraznému rastu cien elektriny, plynu a tepla pre slovenské domácnosti a malé a stredné podniky v roku 2022 a k rizikám pre príjmy štátneho rozpočtu po sprevádzkovaní plynovodu Nord Stream“.

Najčítanejšie