Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Po vražde v Nitre zadržali muža (59). Jeho syn tvrdí, že na zabitie nemá
Zdielať na

Po vražde v Nitre zadržali muža (59). Jeho syn tvrdí, že na zabitie nemá

NITRA / Po vražde 44-ročného podnikateľa z Nitry skončil v policajnej cele 59-ročný muž. Zavraždený podnikateľ mal pripraviť o penzión zadržaného muža. K vražde došlo v piatok ráno v Nitre. Dalibora P. niekto zastrelil za bieleho dňa na parkovisku.

Kontroverzný podnikateľ vystupoval z auta a bol dvomi ranami do hrude a hlavy zastrelený. Podvečer z miesta policajti odviezli jeho auto. Desiatky policajtov ešte aj večer prehľadávali okolité lesy.

"Môžeme potvrdiť, že dozor bude vykonávať prokurátor špeciálnej prokuratúry. V súčasnosti vyšetrovateľ zadržal podozrivú osobu," informuje hovorkyňa špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Zadržaný  je 59-ročný Miroslav. Pôvodný majiteľ penziónu, pred ktorým došlo k vražde. Potvrdil to syn, ktorý povedal aj to, že otca zavraždený podnikateľ pripravil o penzión. "Tam bola kúpno-predajná zmluva spravená, čo nebola naplnená. Podvodnou exekúciou ho vysťahoval, otec mal  zdravotné problémy do toho, nasľuboval, že mu dá 250 tisíc a nič mu nedal," opisuje Miroslavov syn. 

Veľký okruh podozrivých

Zadržaný muž nusel podnik predať pre zdravotné problémy, má silnú cukrovku. Situáciu ohľadne penziónu vraj riešil pomocou súdov. Syn neverí ,že by preto otec vraždil. "Ja si to osobne nemyslím. Podľa mňa otec na takéto niečo nemá a myslím si, že je tam dosť veľký okruh podozrivých z jeho strany," dodáva syn zadržaného.

Syn podozrivého povedal, že telo mŕtveho objavil náhodne on, s mamou totiž v penzióne býva.    

Súvisiace články

Najčítanejšie správy