Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Bývalého poslanca Františka Gauliedera zrazil vlak
Zdielať na

Bývalého poslanca Františka Gauliedera zrazil vlak

TRNOVEC NAD VÁHOM / Bývalého poslanca NR SR šesťdesiatšesťročného Františka Gauliedera zrazil podľa informácií televízie JOJ nadránom z piatka na sobotu vlak. Udalosť sa stala pred Trnovcom nad Váhom (okres Šaľa).

Polícia našla auto exposlanca spolu s jeho osobnými dokladmi a mobilným telefónom odstavené medzi Trnovcom nad Váhom a Šaľou, potom čo nemala rodina od popoludnia o ňom žiadne správy. Vozidlo po celý čas na mieste strážili policajti. Zisťovali aj to, či sa nepokazilo a bývalý poslanec náhodou neodbehol po pomoc. Auto bolo podľa informácií televízie JOJ v poriadku. 

Policajti spolu s mužovou rodinou a dobrovoľníkmi prehľadávali okolie a snažili sa muža nájsť. Zamerali sa aj opustenú budovu, prezreli záznamy z kamier. Františkovo telo sa napokon našlo približne o 1.50 ráno, zrazil ho nákladný vlak. "Jeho zranenia boli nezlúčiteľné so životom," potvrdila nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.   

Prípadom sa už zaoberá polícia. Jednou z najpravdepodobnejších verzií je, že spáchal samovraždu. Ako dodala nitrianska policajná hovorkyňa, bude vykonaná aj pitva.

Gaulieder bol od roku 1994 poslancom parlamentu za HZDS. Neskôr nebol spokojný s tým, že Mečiar zvykol dávať do popredia šéfa SIS Ivana Lexu. Kritizoval štýl vládnutia Vladimíra Mečiara a zastával sa prezidenta Michala Kováča. Bol presvedčený, že za únosom Michala Kováča mladšieho je práve bývalý šéf tajných Ivan Lexa. Nakoniec zo strany vystúpil.

Zbavený mandátu

Ako nezávislého poslanca ho v roku 1996 protizákonne zbavili mandátu. Dôvodom mal byť list, ktorý mal poslať vtedajšiemu šéfovi parlamentu Ivanovi Gašparovičovi, v ktorom sa vraj vzdáva mandátu. Deň po vylúčení z parlamentu mu dal niekto na dvor bombu, ktorá akoby zázrakom nikoho nezranila. Po sťažnosti na Európskom súde pre ľudské práva mu štát vyplatil odškodné 30-tisíc eur.

Gaulieder pracoval aj ako šéf bezpečnosti vo firme Slovak Telecom. Ako nezávislý poslanec pôsobil v mestskom zastupiteľstve v Galante. VIAC TU.

Galantský magistrát sa k udalosti nechcel bližšie vyjadrovať. „Vážená smútiaca rodina, dovoľte nám vyjadriť pocity hlbokej účasti a úprimnej sústrasti nad úmrtím vášho najbližšieho človeka a poslanca mestského zastupiteľstva,“ vyjadrili sa predstavitelia mestského úradu na oficiálnej stránke mesta Galanta.

Čierna mačka a náboje

"Hovoril mi, že sa mu neustále vyhrážajú. Posielajú náboje a podľa jeho FB ešte aj tento pondelok mu hodili do dvora mŕtvu čiernu mačku. Dohodli sme sa, že sa mi ozve a dáme dlhšie stretko," napísal na svoj profil na Facebook pred pár dňami poslanec Igor Matovič.

Pred piatimi rokmi na Františka Gauliedera čakala nepríjemná pošta. Keď otvoril obálku, našiel v nej ostrý náboj. Pozrite si archívnu reportáž Samuela Migaľa. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy