Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zjednodušenie cestovania. V týchto mestách zavádzajú taktovú dopravu
Zdielať na

Zjednodušenie cestovania. V týchto mestách zavádzajú taktovú dopravu

NITRA / Cestujúci autobusmi na linke Nitra-Vráble-Levice od 1. júla využívajú takzvanú taktovú dopravu. To znamená, že medzimestské autobusy premávajú v pravidelných a ľahko zapamätateľných časoch. Cestovanie by sa tak malo zjednodušiť, ale malo by to uľahčiť aj integráciu verejnej dopravy.

​Od soboty 1. júla budú spoje z Nitry do Vrábeľ a z Vrábeľ do Nitry premávať každých 30 minút, čo sa týka Nitry a Levíc každú hodinu.

Medzimestské autobusy budú jazdiť v taktoch. Napríklad prvý autobus vyráža zo stanice o 4.20 h, ďalší pôjde o 4.50 h a nasledujúci 5.20 h. Odchody si tak ľudia jednoducho zapamätajú.

"Toto je veľmi dobrý nápad a výborné pre nás pre ľudí," vyjadrila sa cestujúca. Túto novinku zavádza dopravca spolu so samosprávnym krajom. Ďalšou výhodou je aj to, že ľudia budú cestovať rýchlejšie.

"Tie hodinu a hodinu a pol intervaly sú naozaj dosť. Vlaky majú meškanie na Nitru a mne potom chýba 5 minút. Následne tu musím čakať hodinu," opísala situáciu cestujúca.

Aj napriek úprave cestovného poriadku celkový počet spojov zostáva počas týždňa nezmenený, cez víkend pribudne ďalších desať. Cez víkend sa v oboch smeroch zvýši z 26 na 36 denne. Na trase Nitra-Levice bude cez týždeň počas školského roka vypravených 19 spojov a na trase Nitra-Vráble až 39. 

"Ide o jednu z najviac využívaných liniek medzi spádovými oblasťami medzi mestami, ktoré sú zároveň železničnými uzlami," vyjadril sa Peter Stach, hovorca Arrivy. Nejeden muž sa novému cestovnému poriadku potešil. Vďaka tomu sa manželka, ktorá pracuje v Nitre, dostane domov skôr a budú mať viacej času pre seba.

"Teraz bude pekne, že každú pol hodinu bude možnosť cestovať a vidieť sa s manželkou, takže pekne," povedal radostný manžel.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy