Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Obvinení z vraždy Dalibora P. v Nitre sú vo väzbe
Zdielať na
Nitra

Obvinení z vraždy Dalibora P. v Nitre sú vo väzbe

NITRA / Sudca pre prípravné konanie na pracovisku Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici vzal do väzby dvoch mužov, obvinených z úkladnej vraždy nitrianskeho podnikateľa Dalibora P. Rozhodnutie nie je právoplatné, obvinení podali voči nemu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd.

Podnikateľa Dalibora P. zavraždili v piatok 26. augusta predpoludním pred penziónom na Kláštornej ulici v Nitre. Podnikateľa zastrelili samopalom vzor 58. Miroslav mal byť podľa polície objednávateľom vraždy. Zo samopalu strieľal pred nitrianskym penziónom jeho pomocník 57-ročný Štefan. Motívom bol majetok. Obeť mala podvodom obrať Miroslava o penzión.

"Pretože ma pripravili o dom a pripravili ma o penzión, preto som to spravil," povedal obvinený 49-ročný Miroslav Ž. Pár dní pred obvinením, Miroslavov syn povedal, že jeho otec na zabitie nemá odvahu.

S Miroslavom Ž. je stíhaný aj 57-ročný Štefan R. z Nitry. Obaja sú stíhaní za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy a zločin nedovoleného ozbrojovania v spolupáchateľstve. Hrozí im trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy