Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
S mačetou v ruke zaútočil na brata. Mohlo za to dievča
Zdielať na

S mačetou v ruke zaútočil na brata. Mohlo za to dievča

MARCELOVÁ / S kuklou na hlave vošiel nadránom do rodinného domu v Marcelovej (okr. Komárno) a začal ťať hlava-nehlava. Cieľom útoku bol nájomník domu, ktorý sa snažil, zachrániť si život. Po chvíli zistil, že si s ním prišiel takýmto spôsobom riešiť nevyjasnené veci vlastný brat.

Nadránom začul rinčanie skla, dovnútra vošiel maskovaný muž s mačetou v ruke. Attila, ktorý žije v prenajatom dome sám, sa vrátil len krátko pred tým, ani si nestihol ľahnúť. Zúrivý muž so zbraňou v ruke zvesil bránu z pántov, aby sa dostal na dvor, potom sa snažil rozbiť ističe na stene domu. To už Attila vyšiel na dvor a chcel násilníka spacifikovať, ten rúbal vôkol seba, až kým sa nedostal do domu.

Potom ako maskovaný muž vo vnútri porozbíjal nábytok, napadol aj Attilu, ten mu vzápätí strhol masku. Zistil, že ide o jeho o dva roky mladšieho brata Dávida
Ten svojho staršieho brata poriadne dokatoval – museli mu zašívať nos, ucho, ruku aj prst. "Mačeta sa dá kúpiť v každom obchode," hovorí Attila.

Obaja sa nadránom vrátili z rovnakej akcie. Každý zvlášť sa bavil na obecných dňoch v susednej dedine. Mladší zrejme nasledoval staršieho brata, ani jeden z nich sa nemohol nazvať triezvym. "Boli sme trošku pohádaní. Išlo o dievča. Ono je to vlastne dosť komplikovaná vec, pretože s tou babou, s ktorou je Dávid, ja som s ňou bol predtým dva roky," vysvetľuje Attila. A kým Attilu zašívali v nemocnici, 25-ročný Dávid skončil vo vyšetrovacej väzbe.

"Vyšetrovateľka obvinila 25-ročného muža zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a nebezpečného vyhrážania," povedala hovorkyňa nitrianskej polície Božena Bruchterová. "Predsa len je to môj brat. Aj na polícii som povedal, že určite nechcem, aby ho teraz zavreli, len aby sa poučil, že nesmie takéto robiť," dodáva Attila. "Obvinený je stíhaný väzobne, za tieto skutky mu hrozí v zmysle trestného zákona trest odňatia slobody na 5 až 12 rokov," uviedla Bruchterová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy