Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bývalý poslanec Herák má na krku ďalšie obvinenie. Okrem zneužívania čelí aj ublíženiu na zdraví a znásilneniu
Zdielať na

Bývalý poslanec Herák má na krku ďalšie obvinenie. Okrem zneužívania čelí aj ublíženiu na zdraví a znásilneniu

NITRA / Prokurátora potvrdila, že ex poslanec Ján Herák má na krku ďalšie obvinenia celkovo až zo šiestich skutkov. Okrem sexuálneho zneužívania pribudlo aj ťažké ublíženie na zdraví a dokonca aj znásilnenie. Herák ale naďalej vinu odmieta a tvrdí, že ide o šikanu.

Ešte minulý rok Ján Herák čelil obvineniu zo sexuálneho zneužitia 14-ročného dievčaťa. Udiať sa to malo v tábore pred dvoma rokmi a po prevalení prípadu prišiel o poslaneckú stoličku. Polícia vtedy vyzývala aj ďalšie prípadné obete, aby sa ozvali a od augusta má ex poslanec na krku nové obvinenia celkovo v piatich skutkoch. Sú za prečin ohrozovania mravnej výchovy mládeže a za zločin sexuálneho násilia. Stať sa to malo v letných mesiacoch ešte v roku 2013 a ďalšie dve obvinenia sú z roku 2018. To ale nie je všetko.

Herák čelí obvineniu za ešte ďalší čin

Ďalšie obvinenie sa týka obzvlášť závažného zločinu znásilnenia, ktorého sa mal dopustiť v lete roku 2019. Ex poslanec sa vyjadril, že ohľadom nových prípadov ho polícia ešte nevypočula. V dvoch prípadoch mal obetiam spôsobiť aj ťažké ublíženie na zdraví. "Považujem to za šikanu voči mojej adrese. To je všetko čo môžem povedať a všetky právne prostriedky použijem na očistenie môjho mena," uviedol exposlanec. O koľko dievčat sa celkovo jedná a v akom veku nám prokuratúra nespresnila. Prípad je v štádiu vyšetrovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy