Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rekonštrukcia vraždy. Objednávateľa chránila nepriestrelná vesta
Zdielať na

Rekonštrukcia vraždy. Objednávateľa chránila nepriestrelná vesta

NITRA / V Nitre vo štvrtok za prísnych bezpečnostných opatrení robili rekonštrukciu vraždy kontroverzného podnikateľa Dalibora P. Päťdesiatsedemročný muž, ktorý mal strieľať na objednávku, ukazoval čo sa pred alebo po vražde dialo. K tej došlo koncom augusta pred penziónom v Nitre.

Rekonštrukcia vraždy prebiehala aj pred nákupným centrom na Chrenovej v Nitre. Kukláči pri presune zastavili dopravu a na niekoľko minút uzatvorili aj hlavnú križovatku. Obvinený 57-ročný muž mal na sebe nepriestrelnú vestu. 

Policajti všetko zaznamenávali

Na parkovisku sa so Štefanom zastavili na rôznych troch miestach. Muž niečo ukazoval a vyšetrovatelia všetko zaznamenávali a fotografovali. Vyšetrovatelia spolu s kukláčmi sa následne s mužom presunuli k neďalekej autobusovej zastávke mestskej hromadnej dopravy.

Po celý čas v blízkosti muža stáli ozbrojení kukláči. Štefana po tomto naložili do auta a odišli smerom do mesta. K tomu čo sa dnes dialo sa polícia nevyjadrila, informácie majú poskytnúť v piatok.

Vrah sa s objednávateľom poznal

Štefan mal vraždiť na objednávku, kontroverzného podnikateľa zastrelil v Nitre koncom augusta. Podľa polície Dalibora zastrelil  jednou ranou zo samopalu na parkovisku pred penziónom. Objednávateľom mal byť 59-ročný Miroslav, ktorého mala obeť pripraviť o podnik podvodným spôsobom. Vrah sa s objednávateľom poznal dlhé roky, keďže pre neho pracoval. 

Polícia streľbu vyšetrila v krátkej dobe, oboch mužov špecializovaný súd posadil do väzby. Za úkladnú vraždu a nedovolené ozbrojovanie im hrozí 25 rokov až doživotie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy