Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V parku v Nitre zomrel Daniel škvrnitý, v papuli mal plastovú pásku
Zdielať na

V parku v Nitre zomrel Daniel škvrnitý, v papuli mal plastovú pásku

NITRA / V mestskom parku v Nitre uhynul počas víkendu Daniel škvrnitý. Zviera malo v papuli plastovú pásku, ktorou vyznačovali cyklistické trasy. V parku boli totiž cez víkend detské preteky. Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov.

Upozorňujeme, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov.

V ohradenej obore chová mesto viaceré zvieratá. Zamestnanci si ráno všimli na zemi ležať uhynutého daniela škvrnitého s niekoľko metrovou páskou v papuli. "Našli sme ho tak, že mal pásku, ktorá bola na viacerých stromoch v papuli," uviedol hovorca mesta Nitra Tomáš Holúbek. 

V parku na Sihoti sa konali cyklistické preteky. Rovnakou páskou označovali trasy. Objavili sa preto dve verzie, ako sa ku zvieraťu dostala. Jednou z nich je, že organizátori dali pásku blízko ohrady, druhá, že za všetko môžu vandali čo potvrdzujú svedkovia. "Strhávali všetky tie pásky, ktoré tam boli pripevnené. Je predpoklad, že tieto pásky začali lietať a dostali sa do ohrady," dodal Holúbek. 

Možné však je aj to, že pásku tam partia mladíkov hodila. Okolnosti už vyšetruje polícia. "Predpokladáme, že on túto pásku začal žrať. Predpokladá sa, že preto uhynul," dodal Holúbek. 

​Nevyplatili ho

Uhynutého daniela do parku priviezli asi pred týždňom mesto ho nestihlo ešte ani zaplatiť. "Je to absurdná situácia my sme ho ešte nestihli ani zaplatiť máme ho vyfakturovaného," uviedol hovorca mesta Nitra. Zohnať daniela škvrnitého podľa zástupcov mesta nebolo vôbec jednoduché. Radnica ho kúpila za 380 eur. "Nás naozaj trápi, že sme o neho prišli získať daniela z obory je komplikované nie je to ľahký proces," dodal Holúbek. 

Uhynuté zviera práve z miesta odviezli, viac svetla do prípadu by mala vniesť pitva. "Sme nešťastní z toho čo sa stalo je to absurdné akým spôsobom sme o neho prišli," dodal predstaviteľ mesta. 

Veterinári  budú mať nové kompetencie. Budú môcť určiť, či váš pes nepredstavuje riziko a či nie je nebezpečný. Pozrite si archívnu reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy