Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pri nehode vo Vígľaši zasahoval vrtuľník
Zdielať na

Pri nehode vo Vígľaši zasahoval vrtuľník

VIGĽAŠ / Záchranársky vrtuľník vo štvrtok zasahoval vo Vígľaši. Leteli tam na pomoc iba 20-ročnému vodičovi, ktorý utrpel mimoriadne vážne poranenia pri čelnej zrážke. Podľa polície 9 miestne auto, ktoré šoféroval, prešlo z neznámych príčin po protismeru a skončilo pod prichádzajúcim kamiónom.

Mladý 20-ročný vodič mal podľa všetkého dostať mikrospánok a stratiť nad deväť miestnym autom kontrolu. "Ako išiel tak pridával a hlava mu padala na volant. Mladý chalan zaspal za volantom," povedal kamionista.

Nehoda sa stala hneď za tiahlou zákrutou na vjazde do Vígľaša. Vodič kamióna si všimol, že protiidúce auto sa na ceste správa zláštne. Šofér auta akoby nevidel kam ide, zrýchľoval a pritom prešiel do protismeru. 

Pre zraneného priletel vrtuľník

Deväť miestne auto do kamióna narazilo. V aute bol sám 20-ročný vodič. Nohy mal uväznené pod prístrojovou doskou a z auta mu pomáhali hasiči. "Obidve nohy mal zakliesnené medzi prístrojovou doskou a sedačkou. Bola tam už záchranka, oni ho ošetrovali a my sme ho vyslobodzovali," povedal veliteľ zásahu hasičov Ján Uhrín. Mladý muž utrpel mimoriadne vážnu otvorenú zlomeninu dolnej končatiny. 

Pre zraneného muža letel záchranársky vrtuľník, ktorý ho následne transportoval do banskobystrickej nemocnice. "Sanitka ho transportovala do ďalšej dediny ku vrtuľníku, a záchranári ho transportovali do banskobystrickej nemocnice," dodal Uhrín.

Mladý vodič je podľa informácií TV JOJ mimo ohrozenia života. Predbežná škoda presiahla 13 tisíc eur. Na zistenie prípadného požitia alkoholu u vodiča nariadili odber krvi. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy