Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Sexujú, ale... Tretine dievčat ochrana nič nehovorí
Zdielať na

Sexujú, ale... Tretine dievčat ochrana nič nehovorí

Približne polovica amerických tínedžeriek nepoužíva pri milovaní ochranu. Celá tretina o rizikách neželaného tehotenstva vôbec nič nevie. K takýmto šokujúcim zisteniam prišli vedci z amerického Strediska pre kontrolu a prevenciu chorôb.

V USA sa každoročne stáva matkami približne 400-tisíc dievčat vo veku 15 až 19 rokov. To Spojené štáty americké radí na predné miesto medzi rozvinutými krajinami.

Deti mladých rodičov sú chorľavejšie

Odborníci tento stav považujú za alarmujúci, pretože deti takýchto matiek mávajú menšiu pôrodnú váhu a vážnejšie zdravotné problémy. Sú menej vzdelané a často sa taktiež stanú rodičmi v mladom veku.

Neželané tehotenstvo podľa štúdie priznala asi trištvrtina mladých matiek (do 19 rokov). 22 percentám je tehotentsvo ľahostajné, až štvrtina ako dôvod uviedla, že partner si ochranu neželal.

Antikoncepcia? Neviem, čo to je...

32 percent opýtaných tínedžeriek nevedelo, že by mohli otehotnieť a 13 percent nevedelo, ako antikoncepciu používať. Podľa strediska by bolo žiadúce, aby mladí Američania začali pohlavne žiť neskôr a vedeli aj možných rizikách počatia. 

Učebnica, ktorou spoločnosť pre plánované rodičovstvo chcela uľahčiť prácu učiteľom a odstrániť sexuálne tabu na školách, sa nevyhla ostrej kritike. A to nielen zo strany štátu, ale aj cirkvi. VIAC VO VIDEU!

Mladý pár_radovánky_bazén_žena si kúpanie užíva

ISIFA

Súvisiace články