Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
PRIESKUM: Prvý sex? Dievčatá začínajú v šesnástich...
Zdielať na

PRIESKUM: Prvý sex? Dievčatá začínajú v šesnástich...

Všeobecne príjimaný názor, že muži milujú sex viac ako ženy, vôbec nemusí byť pravdivý. K takýmto zisteniam prišli nedávno americkí výskumníci z Kinseyho inštitútu. Väčšina tínedžeriek totiž začína s pohlavným životom skôr ako ich spolužiaci...

Do 19 roku života má za sebou prvý sex až trištvrtina všetkých tínedžerov, pritom až 2/3 z nich mali počas tohto obdobia minimálne dvoch sexuálnych partnerov. Podľa prieskumu viac ako štvrtina dievčat má prvú skúsenosť s milovaním za sebou už v 15-tich. Tu je zaujímavé podotknúť, že muži za nimi zaostávajú.

Dievčatá sexujú skôr

Na prelome 16-tich a 17-tich rokov vyskúšala sex už takmer polovica všetkých chlapcov a dievčat. Aj tu ženy prekonávajú svojich rovesníkov. V devätnástich už sexovalo aspoň raz približne 80 percent dievčat, chlapcov o 10 percent menej.

Sexuológovia pritom nemajú presný recept na to, kedy je najvhodnejší čas na prvé milovanie. Obaja partneri musia byť naň dostatočne zrelí a pripravení. Milenci by nemali spolu intímne žiť len preto, že "všetci to už robili." Prvý sex je zvláštny v tom, že viackrát ho už nezažijete.

Sex a deti? Tabu sa neoplatí

Významnú úlohu v tomto prípade zohráva aj dostatočná informovanosť. Sú známe aj prípady, keď dievčatá nevedia, ako otehotneli. Ak nefunguje edukácia, partneri si prvý sex neužijú, prípadne ich striedajú až príliš často. Je dôležité si uvedomiť, s kým to bude po prvý raz aj preto, že je tu reálne nebezpečenstvo nakazenia sa jednou z pohlavne prenosných chorôb. Až 66% mladých ľudí zažije prvé milovanie bez akejkoľvek ochrany.

V Spojených štátoch narastá počet dievčat prípadne žien, ktoré túžia byť pannou viackrát za sebou. Chirurgicky si nechávajú upravovať panenskú blanu. Takýto zákrok pritom vôbec nie je lacnou záležitosťou. Stojí okolo 5000 dolárov.

Podľa odborníkov sú slovenskí muži veľkí neverníci, no v rebríčku počtu sexuálnych partneriek v živote sme na oveľa lepšom mieste! Zatiaľ čo Rakúšania ich vystriedajú 29, Slováci len v priemere šesť.

Súvisiace články