Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
POTVRDENÉ! Sex srdciarom neškodí. Práve naopak...
Zdielať na

POTVRDENÉ! Sex srdciarom neškodí. Práve naopak...

Dobrá správa pre všetkých srdciarov! Vedci z Americkej srdcovej asociácie (AHA) totiž zistili, že aj ľudia chorí na srdce sa môžu oddávať sexuálnym radovankám. A to dokonca bez toho, že by to malo na ich zdravie negatívny dopad.

Seriózny výskum srdciarov potešil

Platí ju iba jedno pravidlo - pokiaľ bez väčších problémov vybehnete na druhé poschodie a nelapáte pri tom po dychu, môžete sa milovať koľko len chcete. Výsledky niekoľkoročného výskumu hovoria jasnou rečou: sex zvyšuje riziko infarktu len mierne. Nezáleží pritom, či trpíte ochorením srdca alebo nie...

Neexistujú totiž žiadne presvedčivé dôkazy o tom, že by srdciari žijúci aktívnym sexuálnym životom prekonali viac infarktov ako tí, čo problémy so srdcom nemajú. "Mnoho takýchto pacientov zvládne vybehnúť schodami, ale pritom sa boja, že sex im privodí ďalší infarkt," tvrdí hlavý autor štúdie Glenn Levine.

Aj ľudové recepty zachraňujú

Podľa neho by kardiológovia mali o sexe s chorými hovoriť aj keď je táto téma veľmi tabuizovaná. Pacienti by podľa neho mali vedieť, že sex je zdraviu prospešný. Práve nedávne výsledky štúdie to majú napraviť. "Sex je príčinou menej ako jedného percenta všetkých infarktov," dodal Levine.

Čo si myslíte, môžu takzvané babské recepty zachrániť život? Na internete sa totiž objavili rady, ako prežiť infarkt. Pokúsili sme sa teda zistiť, či nám silné kašľanie a dýchanie zhlboka môžu naozaj pomôcť. VIAC V REPORTÁŽI.

Dvaja milenci v posteli, nahí, biela posteľ, spolu

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články