Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Kedy si najlepšie užijete sex? Presne o 7:30 ráno!
Zdielať na

Kedy si najlepšie užijete sex? Presne o 7:30 ráno!

Poznáte svoj organizmus? Nie každý človek si totiž zvykne načúvať reakciám svojho tela - svojmu biorytmu. Práve na ich základe zostavili rôzni výskumníci "timeline", denný režim, podľa ktorého by sa mal človek riadiť. Samozrejme, u každého je to individuálne. Podľa tohto režimu však môžete zistiť, kedy je čas na ten najlepší orgazmus!

7:22 - Telo sa zobúdza, zvoní budík!

Najlepšie je zobudiť sa po sedem- až osemhodinovom spánku. Priznajme si, kto z nás spáva tak dlho? Najmä keď doba praje workoholikom! Odborníci sa totiž zhodujú, že ľudia, ktorí vstávajú medzi hodinami 5:22 a 7:21, majú vyššiu hladinu kortizolu, stresového hormónu v krvi bez ohľadu na to, kedy išli spať. Vstávať po 7:22 môže byť teda oveľa lepšie - ako preventívne opatrenie voči srdcovému infarktu.

7:30 - Ranný sex je najlepší! Aj s orgazmom...

Telo v tejto fáze dňa produkuje veľké množstvo sexuálnych hormónov a adrenalínu. Sexuálni terapeuti sa zhodujú v tom, že keď sa zobúdzate, ste oddýchnutí. Vaše zmysly sa zintenzívňujú, ste oveľa vnímavejší a citlivejší. A teda - toto je najlepší čas na to dosiahnuť orgazmus!

8:10 - Doprajte si výdatné raňajky

Hodinu po prebudení je telo pripravené prijímať potravu. "Máte silný apetít. Ak by ste jedli oveľa skôr, váš žalúdok by nebol pripravený na trávenie a vstrebávanie živín," tvrdia výskumníci.

9:00 - Riešte tie najťažšie úlohy

Jednu až dve hodiny po prebudení sme najlepšie pripravení čeliť najväčším problémom a ťažkým úlohám. Je to doba, kedy je hladina stresového hormónu najvyššia. Rovnako aj hladina cukru, čo nám dodáva dostatok energie, aby sme sa so zložitými situáciami najlepšie popasovali.

10:30 - Dajte si niečo pod zub!

Pokles prvej várky energie by ste si mali vyrovnať malou desiatou. Napríklad kúskom ovocia. Podľa odborníkov totiž konzumovanie malého množstva potravín častejšie počas dňa pomáha telu a jeho funkciám oveľa efektívnejšie fungovať, než jedenie väčšieho množstva jedla trikrát denne.

13:30 - Naobedujte sa

Trávenie je v plnej sile. Vedeli by vám o tom povedať svoje odborníci na diéty. "Lepšie vám trávi a neprejete sa, pretože hladina cukru v krvi je stále dosť vysoká," upozorňujú.

14:16 - Čas na oddych

Na chvíľu sa posaďte sa dajte si pauzu. Zložte pliec všetko, čo treba vyriešiť. Enormne veľké množstvo ľudí totiž v tejto fáze dňa doslova vypína. Chýba im entuziazmus pustiť sa do čohokoľvek. Je to čas na šálku kávy, ale posnažte sa, aby bola posledná. Ak by ste to prehnali alebo si chlipli znovu neskôr, nemusíte zaspať. Alebo sa vám zaspávať bude oveľa ťažšie a spánok nebude pohodový.

16:00 - Vychutnajte si jogurt

Stabilizuje hladinu cukru v krvi. Chráni tiež pred prejedaním sa neskôr po práci. A najlepšie by bolo siahnuť po tom diétnejšom jogurtu.

17:00 - Zacvičte si

Podľa kalifornských výskumníkov je toto najlepší čas na rozhýbanie si našej fyzickej schránky. Hladina stresového hormónu, ktorý dokáže zničiť náš imunitný systém, je najnižšie. Takže nemáte čo závidieť celodenným športovcom a snaživcom zhodiť kilá. Vystavujú sa riziku minimálne infekcie.

19:00 - Nalejte si pohárik vína

Neprežeňte to však! Aby ste neskončili tvárou dole na podlahe. Mnohé telesné funkcie v tejto fáze dňa spomaľujú, takže alkohol sa do krvi dostáva pomalšie.

19:30 - Najlepšia je ľahká večera

Keby ste totiž siahli po niečom s väčším množstvom karbohydrátov, riskujete zvýšenie hladiny cukru a teda horší spánok. Radšej si dajte nejakú zeleninu, alebo zeleninu s potravinami s menším množstvom proteínov a karbohydrátov.

22:00 - Kúpeľ vás pripraví na spánok

Teplota tela sa potrebuje dostať presne do tej roviny, aby sa vám ľahko zaspávalo. A na to slúži teplá kúpeľ. Keď z nej vystúpite, zrazu sa vám prudko ochladí organizmus. To je najlepšia príprava na spánok.

23:00 - Dobrú noc!

Hladina stresového hormónu je dostatočne nízka na pokojné zaspávanie a osviežujúci spánok. Telo totiž produkuje množstvo spánok vyvolávajúceho melatonínu. Čo však so sebou do postele určite neťahajte, je kniha, televízor alebo nebodaj jedlo! Pokojný spánok totiž maximizuje produkciu melatonínu počas noci a to potláča voľné radikály spôsobujúce rakovinu.

Súvisiace články