Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
PRIESKUM: Čísla rastú, až 80 percent žien masturbuje
Zdielať na

PRIESKUM: Čísla rastú, až 80 percent žien masturbuje

Myslíte si, že masturbovanie je výlučne doménou mužov? Vôbec nie! Podľa serióznych vedeckých skúmaní stúpa každým rokom počet žien, ktoré berú sebaukájanie sa ako súčasť života. K takýmto zisteniam prišiel napríklad aj Kinsey Institute v americkej Indiane.

Stále viac a viac ľudí, sa k masturbovaniu v posledných rokoch priznáva. Táto sexuálna činnosť pritom vôbec nie je obmedzená vekom. Celá trištvrtina z takmer 6 000 opýtaných 16-ročných mladíkov pravidelne onanuje. U 16-ročných dievčat je toto číslo o niečo menšie, avšak v priemere sa ukája každá druhá.

Aj ženy si pomáhajú k rozkoši

Vekom toto číslo ešte rastie. Až 90 perecent všetkých mužov priznalo, že aspoň raz v živote masturbovalo. Podobne sú však na tom aj ženy. Podľa dôverhodných zdrojov sa k sebaukájaniu sa priznalo až 70 až 80 percent žien!

Kým 18-ročné dievčatá zaostávajú za mužmi asi o 20 percent, dvadsaťpäťky už len približne o desať.

Masturbovanie je zdravé

Zatiaľ neboli preukázané žiadne negatívne následky onanie (masturbácie či sebaukájania sa), pod ktorou sa rozumie sexuálne uspokojenie bez pomoci partnera.

Mladým ľuďom dokonca pomáha spoznať vlastné telo, a pritom sa nemusia báť neželaného tehotenstva. Aj preto sa často vyzdvihujú skúmania, podľa ktorých je masturbácia dokonca zdraviu prospešná.

Všetko s mierou, radšej sa pýtajte

Treba však vždy poznať mieru a hranice. Ľudí láka pridusenie pri onanii, no niekedy neodhadnú hranice a rozkoš sa končí smrťou. V USA odhadujú až 30 % samovrážd udusením pri masturbácii. Máloktorá rodina však túto nedôstojnú smrť svojho blízkeho prizná.

Existuje množstvo nástrojov, ktoré dokážu sexuálnu slasť ešte znásobiť. Trh je naozaj veľký a vybrať si môžete od bežných nafukovacích báb až po naozaj kuriózne kúsky. Stačí sa len opýtať v sex-shopoch, prípadne na verejných internetových fórach.

V marci minulého roka sa objavil prípad 4-ročného dievčatka, ktoré pravdepodobne jeho otec sexuálne zneužíval. Samo sa niekoľkokrát denne ukájalo. Podľa psychológov takéto správanie sa dievčatka už normálne nie je.

Súvisiace články